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Comparison of two derivatization-based methods for solid-phase microextraction-gas chromatography-mass spectrometric determination of bisphenol A, bisphenol S and biphenol migrated from food cans

Auteur
VINAS, P1 ; CAMPILLO, N1 ; MARTINEZ-CASTILLO, N1 ; HERNANDEZ-CORDOBA, M1
[1] Department of Analytical Chemistry, Faculty of Chemistry, University of Murcia, 30071 Murcia, Spain
Source

Analytical & bioanalytical chemistry (Print). 2010, Vol 397, Num 1, pp 115-125, 11 p ; ref : 46 ref

ISSN
1618-2642
Domaine scientifique
Food science technology; Analytical chemistry; Chemistry
Editeur
Springer, Heidelberg
Pays de publication
Germany
Type de document
Article
Langue
English
Mot clé auteur
Bisphenols Food cans Gas chromatography-mass spectrometry On-fibre derivatisation Solid-phase microextraction
Mot clé (fr)
Agitation mécanique Analyse quantitative Azote Bisphénol A Chromatographie gaz solide Chromatographie phase gazeuse Composé ultratrace Couplage Dérivatisation Echantillon Espace tête Etude comparative In situ Limite détection Linéarité Microanalyse Microextraction phase solide Monitorage Méthode Produit alimentaire Précision Préparation échantillon Rapport signal bruit Solution tampon Spectrométrie SIMS Spectrométrie masse Sélectivité
Mot clé (en)
Stirring Quantitative analysis Nitrogen Bisphenol A Solid gas chromatography Gas chromatography Ultratrace compound Coupling Derivatization Sample Headspace Comparative study In situ Detection limit Linearity Microanalysis Solid phase microextraction Monitoring Method Foodstuff Accuracy Sample preparation Signal to noise ratio Buffer solution Secondary ion mass spectrometry Mass spectrometry Selectivity
Mot clé (es)
Agitación mecánica Análisis cuantitativo Nitrógeno Bisfenol Cromatografía gas sólido Cromatografía fase gaseosa Compuesto ultrahuella Acoplamiento Derivatisación Muestra Espacio cabeza Estudio comparativo In situ Límite detección Linearidad Microanálisis Microextracción fase sólida Monitoreo Método Producto alimenticio Precisión Preparación muestreo Relación señal ruido Solución de amortiguación Espectrometría SIMS Espectrometría masa Selectividad
Classification
Pascal
001 Sciences exactes et technologie / 001C Chimie / 001C04 Chimie analytique / 001C04B Méthodes chromatographiques et méthodes physiques associées à la chromatographie / 001C04B01 Méthodes chromatographiques en phase gazeuse

Pascal
001 Sciences exactes et technologie / 001C Chimie / 001C04 Chimie analytique / 001C04C Méthodes spectrométriques et optiques

Discipline
Analytical chemistry
Provenance
Inist-CNRS
Base de données
PASCAL
Identifiant INIST
22744442

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