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Facteurs influant sur la formation de N-nitrosamines volatiles lors de la fabrication des farines de poissonTOZAWA, H; KAWABATA, T.Nippon Suisan Gakkaishi. 1987, Vol 53, Num 8, pp 1449-1456, issn 0021-5392Article

Fluorescence detection of some nitrosamines in high-performance liquid chromatography after post-column reaction = Analyse, par chromatographie liquide haute performance à détection de fluorescence, de certaines nitrosamines après réaction post-colonneSUN HAING LEE; FIELD, L. R.Journal of chromatography. 1987, Vol 386, pp 137-148, issn 0021-9673Conference Paper

Formation de N-nitrosométhyl-2-thiazolidine dans les farines de poissonTOZAWA, H; KAWABATA, T.Nippon Suisan Gakkaishi. 1987, Vol 53, Num 12, pp 2259-2262, issn 0021-5392Article

Quantum chemical studies of alkyldinitrogen species implicated in nitrosamine carcinogenesisDEMEUNYNCK, M; LOWN, J. W; SAPSE, A.-M et al.Canadian journal of chemistry (Print). 1989, Vol 67, Num 4, pp 625-633, issn 0008-4042, 9 p.Article

Synthesis of N-nitroso-3-nitromethylindole : a nonvolatile N-nitroso compound isolated from the nitrosation of the alkaloid gramine = Synthèse de N-nitrosonitro-3-méthylindole : un composé N-nitrosé non volatil isolé lors de la nitrosation de l'alcaloïde gramineAHMAD, M. U; LIBBEY, L. M; SCANLAN, R. A et al.Food additives and contaminants. 1987, Vol 4, Num 1, pp 45-48, issn 0265-203XArticle

Mécanisme de formation de la N-nitrosothiazolidine au cours de la préparation des farines de poissonTOZAWA, H; KAWABATA, T.Nippon Suisan Gakkaishi. 1987, Vol 53, Num 12, pp 2209-2216, issn 0021-5392Article

N-nitrosamines in chewing tobacco: an international comparisonBRUNNEMANN, K. D; GENOBLE, L; HOFFMANN, D et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 1985, Vol 33, Num 6, pp 1178-1181, issn 0021-8561Article

Computer automated structure evaluation of the carcinogenicity of N-nitrosothiazolidine and N-nitrosothiazolidine 4-carboxylic acid = Etude, par la méthode automatisée sur ordinateur d'évaluation de la structure, de la cancérogénicité de la N-nitrosothiazolidine et de l'acide N-nitrosothiazolidine-4-carboxyliqueROSENKRANZ, H. S; KLOPMAN, G.Food and chemical toxicology. 1987, Vol 25, Num 3, pp 253-256, issn 0278-6915Article

Initiation, promotion and complete carcinogenesis by N-methyl-N'-nitro-N'-nitrosoguanidine or ethylnitrosourea in the sencar mouse skij tumorigenesis modelO'CONNELL, J. F; NESNOW, S; SLAGA, T. J et al.Cancer letters. 1987, Vol 37, Num 3, pp 301-310, issn 0304-3835Article

The collaborative evaluation of a procedure for the determination of N-nitroso compounds as a group = Evaluation interlaboratoires d'une technique de dosage des composés N-nitrosés en tant que groupe de composésCASTEGNARO, M; MASSEY, R. C; WALTERS, C. L et al.Food additives and contaminants. 1987, Vol 4, Num 1, pp 37-43, issn 0265-203XArticle

A research note. Role of lean tissue on the formation of N-nitrosothiazolidine in raw bacon = Note de recherche. Le rôle des tissus maigres dans la formation de N-nitrosothiazolidine dans le lard cruFIDDLER, W; PENSABENE, J. W; GATES, R. A et al.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 2, pp 514-515, issn 0022-1147Article

Examination of some fermented foods for the presence of apparent total N-nitroso compounds = Analyse de quelques produits alimentaires fermentés quant à la présence de composés N-nitrosés totaux apparentsMASSEY, R; KEY, P. E.Food additives and contaminants. 1989, Vol 6, Num 4, pp 453-458, issn 0265-203XArticle

A method for the investigation of free and protein-bound N-nitrosoproline in beer = Méthode d'analyse de la N-nitrosoproline libre ou liée aux protéines dans la bièreJOHNSON, P; PFAB, J; MASSEY, R. C et al.Food additives and contaminants. 1988, Vol 5, Num 2, pp 119-125, issn 0265-203XArticle

Effect of N-nitroso-n-butyl-(4-hydroxybutyl) amine exposure on the changes in mineral disposition caused by trisodium nitrilotriacetate = Effet de l'administration de N-nitroso-n-butyl-(4-hydroxybutyl)amine sur les modifications de la distribution des minéraux, induites par le nitrilotriacétate trisodiqueANDERSON, R. L; KANERVA, R. L; LEFEVER, F. R et al.Food and chemical toxicology. 1986, Vol 24, Num 3, pp 229-235, issn 0278-6915Article

Fibrin deposition in autochthonous Syrian hamster pancreatic adenocarcinoma induced by the chemical carcinogen N-nitroso-bis(2-oxopropyl)amineBROWN, L. F; CHESTER, J. F; MALT, R. A et al.Journal of the National Cancer Institute. 1987, Vol 78, Num 5, pp 979-986, issn 0027-8874Article

Dose-response relationships for initiation of rat liver tumours by diethylnitrosamine and promotion by phenobarbitone or alcohol = Corrélations dose-réponse pour l'induction, par la diéthylnitrosamine, de tumeurs hépatiques chez le rat et la stimulation par la phénobarbitone ou l'alcoolDRIVER, H. E; MCLEAN, A. E. M.Food and chemical toxicology. 1986, Vol 24, Num 3, pp 241-245, issn 0278-6915Article

Use of 3,4-dichlorobenzenethiol as a trapping agent for alkylating intermediates during in Vitro metabolism of nitrosaminesKROEGER-KOEPKE, M. B; MICHEJDA, C. J; ROLLER, P. P et al.Cancer research (Baltimore). 1985, Vol 45, Num 7, pp 2973-2975, issn 0008-5472Article

In vitro and in vivo modulation of the bioactivation of 4-(methylnitrosamino)-1-(3-pyridyl)-1-butanone in hamster lung tissuesCHAREST, M; ROSSIGNOL, G; CASTONGUAY, A et al.Chemico-biological interactions. 1989, Vol 71, Num 2-3, pp 265-278, issn 0009-2797, 14 p.Article

N-nitrosamine analysis in beer using thermal desorption injection coupled with GC-TEA = Analyses des nitrosamines dans la bière au moyen de l'injection à désorption thermique couplée à un analyseur d'énergie thermique et à un chromatographe gazeuxBILLEDEAU, S. M; MILLER, B. J; THOMPSON, H. C. JR et al.Journal of food science. 1988, Vol 53, Num 6, pp 1696-1706, issn 0022-1147, 4 p.Article

Precautions to be taken in the analysis of total N-nitroso compounds = Précautions à prendre lors de l'analyse des composés N-nitrosés totauxBOUCHIKHI, B; MAVELLE, T; DEBRY, G et al.Food additives and contaminants. 1989, Vol 6, Num 2, pp 209-217, issn 0265-203XArticle

Effect of certain plant phenolics on nitrosamine formation = Effet de certains composés phénoliques végétaux sur la formation des nitrosaminesSHENOY, N. R; CHOUGHULEY, A. S. U.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 1989, Vol 37, Num 3, pp 721-725, issn 0021-8561Conference Paper

Nitrosation by nitro-nitroso derivatives of olefins : a potential mechanism for N-nitrosamine formation in fried bacon = Nitrosation par les dérivés nitro-nitroso des oléfines : mécanisme potentiel de la formation de N-nitrosamines dans le lard fritLIU, R. H; CONBOY, J. J; HOTCHKISS, J. H et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 1988, Vol 36, Num 5, pp 984-987, issn 0021-8561Article

High-performance liquid chromatography separations of nitrosamines. III. Conformers of N-nitrosamino acids = Séparation des nitrosamines par chromatographie liquide haute performance. III. Les dérivés d'acide N-nitrosaminésISSAQ, H. J; WILLIAMS, D. G; SCHULTZ, N et al.Journal of chromatography. 1988, Vol 452, pp 511-518, issn 0021-9673Article

Composés N-nitrosés : origine, effets cancérogènes, incidence de l'alimentation et du mode de vie = N-nitroso compounds (NOC) : origin, carcinogenic effects, incidence of diet and way of lifeBITTEL, R.Médecine et nutrition. 1988, Vol 24, Num 5, pp 295-300, issn 0398-7604Article

Nitrosamines in rubber : Legislative trendsLOADMAN, M. J. R.Progress in rubber and plastics technology. 1996, Vol 12, Num 2, pp 89-97, issn 0266-7320Conference Paper

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