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Antimicrobial, mechanical, and moisture barrier properties of Low pH whey protein-based edible films containing p-aminobenzoic or sorbic acids

Other title
Propriétés antimicrobiennes, mécaniques et de barrière à l'humidité de films comestibles à base de protéines de lactosérum contenant des acides p-aminobenzoïque ou sorbique (fr)
Author
CAGRI, A1 ; USTUNOL, Z1 ; RYSER, E. T1
[1] Dept. of Food Science and Human Nutrition, Michigan State Univ., East Lansing, MI 48824-1224, United States
Source

Journal of food science. 2001, Vol 66, Num 6, pp 865-870 ; Table ; ref : 47 ref

CODEN
JFDSAZ
ISSN
0022-1147
Scientific domain
Food science technology
Publisher
Institute of Food Technologists, Chicago, IL
Publication country
United States
Document type
Article
Language
English
Keyword (fr)
Aminobenzoïque acide Antibactérien Emballage actif Evaluation performance Film comestible Hexa-2,4-diénoïque acide Perméabilité vapeur eau Propriété mécanique Protéine lactosérum Conditionnement Conservation aliment Protéine lait
Keyword (en)
Aminobenzoic acid Antibacterial agent Active packaging Performance evaluation Edible film 2,4-Hexadienoic acid Steam permeability Mechanical properties Whey protein Conditioning Food preservation Milk protein
Keyword (es)
Aminobenzoico ácido Antibacteriano Empaque activo Evaluación prestación Film comestible 2,4-Hexadienoico ácido Permeabilidad vapor agua Propiedad mecánica Proteína lactosero Acondicionamiento Conservación alimento Proteína leche
Classification
Pascal
002 Biological and medical sciences / 002A Fundamental and applied biological sciences. Psychology / 002A35 Food industries / 002A35A General aspects / 002A35A02 Handling, storage, packaging, transport

Discipline
Agrifood industries
Origin
Inist-CNRS
Database
PASCAL
INIST identifier
14133825

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