Pascal and Francis Bibliographic Databases

Help

Export

Selection :

Permanent link
http://pascal-francis.inist.fr/vibad/index.php?action=getRecordDetail&idt=944220

Utilisation d'une technique d'empreinte moléculaire dans l'étude d'écosystèmes microbiens complexes. Application à la fabrication d'un fromage au lait cru « l'AOC Salers »

Other title
Use of molecular fingerprint for the study of complex microbial ecosystem. Application to AOC Salers cheese (en)
Author
GODON, Jean-Jacques1 ; DUTHOIT, Frédérique2 ; DELBES, Céline1 ; MILLET, Liliane2 ; MONTEL, Marie-Christine2
[1] Laboratoire de Biotechnologie de l'Environnement, INRA, avenue des étangs, 11100 Narbonne, France
[2] Laboratoire de Recherches Fromagères, INRA, 36 rue de Salers, 15000 Aurillac, France
Conference title
Les bactéries lactiques : du cognitif à l'application
Conference name
Colloque du Club des bactéries lactiques (Strasbourg 2000-04-18)
Author (monograph)
Club des bactéries lactiques, France (Funder/Sponsor)
Source

Le Lait (Print). 2001, Vol 81, Num 1-2, pp 257-262 ; ref : 11 ref

CODEN
LAITAG
ISSN
0023-7302
Scientific domain
Food science technology; Animal sciences, zootechny, veterinary medicine
Publisher
EDP Sciences, Les Ulis
Publication country
France
Document type
Conference Paper
Language
French
Keyword (fr)
Bactérie lactique Caractérisation Empreinte génomique Identification spécifique Polymorphisme conformation simple brin RNA 16S Salers DNA 16S Fromage à pate demi dure Microflore
Keyword (en)
Lactic acid bacteria Characterization Genomic imprinting Specific identification Single strand conformation polymorphism 16S-RNA Salers Semi-hard cheese Microflora
Keyword (es)
Bacteria láctica Caracterización Huella genómica Identificación especifica Polimorfismo conformación cadena única ARN 16S Salers Queso semiduro Microflora
Classification
Pascal
002 Biological and medical sciences / 002A Fundamental and applied biological sciences. Psychology / 002A35 Food industries / 002A35A General aspects / 002A35A01 Methods of analysis, processing and quality control, regulation, standards

Pascal
002 Biological and medical sciences / 002A Fundamental and applied biological sciences. Psychology / 002A35 Food industries / 002A35B Food industries / 002A35B04 Milk and cheese industries. Ice creams

Pascal
002 Biological and medical sciences / 002A Fundamental and applied biological sciences. Psychology / 002A35 Food industries / 002A35D Food microbiology

Discipline
Agrifood industries
Origin
Inist-CNRS
Database
PASCAL
INIST identifier
944220

Sauf mention contraire ci-dessus, le contenu de cette notice bibliographique peut être utilisé dans le cadre d’une licence CC BY 4.0 Inist-CNRS / Unless otherwise stated above, the content of this bibliographic record may be used under a CC BY 4.0 licence by Inist-CNRS / A menos que se haya señalado antes, el contenido de este registro bibliográfico puede ser utilizado al amparo de una licencia CC BY 4.0 Inist-CNRS

Access to the document

Searching the Web