kw.\*:("Contamination biologique")
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Contamination microbienne de plats cuisinés à l'avance livrés au consommateur = Microbial contamination of ready cooked meals and delivered to the consumersVEIT, P; PORTET, R; BOIVINET, P et al.Sciences des aliments. 1985, Vol 5, pp 223-229, issn 0240-8813, h.s. 5Conference Paper
The significance of the yeast : bacteria ratio in contamination of lamb products = Incidence du rapport levure/bactérie lors de la contamination des produits à base de viande d'agneauDILLON, V. M; BOARD, R. G.Letters in applied microbiology. 1989, Vol 8, Num 5, pp 191-193, issn 0266-8254Article
Growth of psychrotrophic bacteria in raw and UHT-treated goats' milk = Croissance des bactéries psychrotrophes dans le lait de chèvre cru ou UHTCOX, J. M; MAC RAE, I. C.Journal of applied bacteriology. 1988, Vol 64, Num 5, pp 403-407, issn 0021-8847Article
Recherche de bio-indicateurs des causes de pollution microbienne du lait à la ferme = Indicator organisms of the microbial contamination of the milk at farmRICHARD, J.Sciences des aliments. 1985, Vol 5, pp 9-12, issn 0240-8813, h.sConference Paper
Poultry as a source of Campylobacter jejuni = Les viandes de volaille, source de Campylobacter jejuniHARTOG, B. J; DE WILDE, G. J. A; DE BOER, E et al.Archiv für Lebensmittelhygiene. 1983, Vol 34, Num 5, pp 116-122, issn 0003-925XArticle
Effect of processing and storing oyster meats on concentrations of indicator bacteria, Vibrio and Aeromonas hydrophila = Effet du traitement et du stockage des huîtres sur le nombre de bactéries indicatrices, Vibrios et Aeromonas hydrophilaHOOD, M. A; BAKER, R. M; SINGLETON, F. L et al.Journal of food protection. 1985, Vol 48, Num 3, pp 277-278, issn 0362-028XArticle
Refrigerated foods and use of hazard analysis and critical control point principles = Les produits réfrigérés et les applications des principes de l'analyse des risques et du contrôle des points critiquesCORLETT, D. A. JR.Food technology (Chicago). 1989, Vol 43, Num 2, pp 91-94, issn 0015-6639Conference Paper
The growth of potential food poisoning organisms on chicken and pork muscle surfaces = Croissance d'organismes potentiellement pathogènes à la surface des muscles de poulet et de porcMATTILA, T; FROST, A. J.Journal of applied bacteriology. 1988, Vol 65, Num 6, pp 455-461, issn 0021-8847Article
Zur Situation der Geflügelhygiene in Osterreich = Etat sanitaire actuel de la viande de volaille en Autriche = Situation of poultry hygiene in AustriaPRANDL, O.Archiv für Lebensmittelhygiene. 1984, Vol 35, Num 1, pp 17-19, issn 0003-925XArticle
A numerical taxonomic study of proteolytic and lipolytic psychrotrophs isolated from caprine milk = Etude taxonomique numérique des psychrotrophes protéolytiques et lipolytiques isolées de lait de chèvreCOX, J. M; MAC RAE, I. C.Journal of applied bacteriology. 1989, Vol 66, Num 2, pp 137-152, issn 0021-8847Article
Cell surface charge characteristics and their relationship to bacterial attachment to meat surfaces = Les caractéristiques de la charge à la surface des cellules et corrélation avec la fixation des bactéries à la surface des viandesDICKSON, J. S; KOOHMARAIE, M.Applied and environmental microbiology (Print). 1989, Vol 55, Num 4, pp 832-836, issn 0099-2240Article
Effects of electrical stimulation and kidney-pelvic fat removal before chilling on microbial quality of beef tenderloins = Effet de la stimulation électrique et de l'élimination de la graisse au niveau pelvien, avant réfrigération, sur la qualité microbiologique du filet de boeufCONNIE GRIMES, E; JONES, W. R; HUFFMAN, D. I et al.Journal of food protection. 1988, Vol 51, Num 2, pp 113-116, issn 0362-028XArticle
Effect of water uptake by poultry tissues on contamination by bacteria during immersion in bacterial suspensions = Effet de l'absorption d'eau des tissus de volaille sur la contamination par les bactéries lors de l'immersion dans des suspensions bactériennesTHOMAS, C. J; MCMEEKIN, T. A.Journal of food protection. 1984, Vol 47, Num 5, pp 398-402, issn 0362-028XArticle
Microbiological contamination and primal cut yields of skinned and scalded pork carcasses = Contamination microbiologique et rendement à la découpe des carcasses de porc dépecées et échaudéesSCHAEFER-SEIDLER, C. E; JUDGE, M. D; COUSIN, M. A et al.Journal of food science. 1984, Vol 49, Num 2, pp 356-358, issn 0022-1147Article
Survival of Salmonella in dry food and feed = Survie de Salmonella dans les produits alimentaires déshydratés et aliments déshydratés pour animauxJUVEN, B. J; COX, N. A; BAILEY, J. S et al.Journal of food protection. 1984, Vol 47, Num 8, issn 0362-028X, 653Article
Biocontamination et industrialismeISOARD, P.Industries alimentaires et agricoles. 1988, Vol 105, Num 10, pp 939-942, issn 0019-9311Article
Evolution de la microflore totale d'eaux souterraines, en réseau et en bouteilles = Evolution of the total microflora of ground waters in bottles and networkDELATTRE, J. M; HERNANDEZ, J. F; OGER, C et al.Sciences des aliments. 1988, Vol 8, pp 163-172, issn 0240-8813, suppl. 9Conference Paper
Studies on Botrytis spp. occurring on onions (Allium cepa) and leeks (Allium porrum) = Etudes de Botrytis spp. présents sur les oignons (Allium cepa) et les poireaux (Allium porrum)PRESLY, A. H.Plant pathology. 1985, Vol 34, Num 3, pp 422-427, issn 0032-0862Article
Massnahmen zur Schimmelbekämpfung bei Brot. 6. Mitt. : Schimmelschutz bei angeschobenen Broten durch Oberflächenbehandlung mit Natriumdiacetat oder Alkohol = Moyens de lutte contre les moisissures du blé. 6. Protection, par traitement superficiel par le diacétate de sodium ou l'éthanol, de l'entame des pains = Investigations for the mould inhibition of bread. 6. Part : Mould inhibition with bread without crust at the sides by surface treatment with sodium acetate or ethanolBRUMMER, J. M; MORGENSTERN, G.Getreide, Mehl und Brot (1972). 1984, Vol 38, Num 2, pp 52-56, issn 0367-4177Article
Influenza dell'infestazione dacica sulla composizione delle olive e sulle caratteristiche degli oli di estrazione = Influence de l'infestation dacique sur la composition de l'olive et les caractéristiques de l'huile extraite = Influence of Dacus infestation on olives composition and on extraction oils characteristicsANDRICH, G; PISANELLI, A; FIORENTINI, R et al.Rivista Italiana delle Sostanze Grasse. 1985, Vol 62, Num 4, pp 209-211, issn 0035-6808Article
Detection of low numbers of poliovirus 1 in oysters : collaborative study = Détection de petits nombres de polyovirus 1 dans les huitres : étude interlaboratoiresTIERNEY, J. T; SULLIVAN, R; PEELER, J. T et al.Journal - Association of official analytical chemists. 1985, Vol 68, Num 5, pp 884-886, issn 0004-5756Conference Paper
Die Erreger der Schimmelbildung bei Backwaren. 1. Mitt. : Die auf verpackten Schnittbroten auftretenden Schimmelpilze = Les agents responsables de la moisissure des produits de boulangerie. I. Moisissures présentes sur le pain en tranches et emballé = Causes of mould development on baked products. I. Part : Mould on wrapped sliced breadSPICHER, G.Getreide, Mehl und Brot (1972). 1984, Vol 38, Num 3, pp 77-80, issn 0367-4177Article
Determination of the thermal death time of Vibrio cholerae in blue crabs (Callinectes sapidus) = Détermination du temps de létalité thermique de Vibrio cholerae dans le crabe (Callinectes sapidus)SHULTZ, L. M; RUTLEDGE, J. E; GRODNER, R. M et al.Journal of food protection. 1984, Vol 47, Num 1, pp 4-10, issn 0362-028XArticle
An infestation by Araecerus fasciculatus (Degeer) (Coleoptera : Anthribidae) and Decadarchis minuscula (Walsingham) (Lepidoptera : Tineidae) on stored fresh yam tubers in south-east Nigeria = Infestation, par Araecerus fasciculatus (Degeer) (Coleoptera : Anthribidae) et par Decadarchis minuscula (Walsingham) (Lepidoptera : Tineidae), des tubercules d'igname frais stocké dans le sud-est du NigeriaPLUMBLEY, R. A; REES, D. P.Journal of Stored Products Research. 1983, Vol 19, Num 2, pp 93-95, issn 0022-474XArticle
Effect of ascorbic and isoascorbic acids on survival of Campylobacter jejuni in poultry meat = Effet des acides ascorbique et isoascorbique sur la résistance de Campylobacter jejuni dans la viande de volailleJUVEN, B. J; KANNER, J; WEISSLOWICZ, H et al.Journal of food protection. 1988, Vol 51, Num 6, pp 436-437, issn 0362-028XArticle