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Effect of calcium on the hydration of casein. I. Water vapour sorption and fine structure of calcium caseinates compared with sodium caseinates in the pH range 4.6-8.0 = Effet du calcium sur l'hydratation de la caséine. 1. Hydrosorption et structure fine des caséinates de calcium comparée à celle des caséinates de sodium, pour un pH variant de 4,6 à 8,0RUEGG, M; MOOR, U.Journal of dairy research. 1984, Vol 51, Num 1, pp 103-111, issn 0022-0299Article

A thermodynamic study of the starch-water surface interaction = Etude thermodynamique de l'interaction superficielle amidon-eauWURSTER, D. E; PECK, G. E; KILDSIG, D. O et al.Stärke. 1984, Vol 36, Num 9, pp 294-299, issn 0038-9056Article

Sorption isotherms and drying rates of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) = Isothermes de sorption et vitesse de séchage des topinambours (Helianthus tuberosus L.)MAZZA, G.Journal of food science. 1984, Vol 49, Num 2, pp 384-388, issn 0022-1147Article

Water sorption in silicone foam containing diatomaceous earthRUTHERFORD, S. W; COONS, J. E.Journal of colloid and interface science. 2007, Vol 306, Num 2, pp 228-240, issn 0021-9797, 13 p.Article

A pulsed low-resolution NMR study of water binding to milk proteins = Etude, par spectroscopie RMN pulsée à faible résolution, de la fixation de l'eau sur les protéines du laitBROSIO, E; ALTOBELLI, G; DI NOLA, A et al.Journal of Food Technology. 1984, Vol 19, Num 1, pp 103-108, issn 0022-1163Article

Moisture sorption of dry bakery products by inverse gas chromatography = Analyse, par chromatographie gazeuse en phase inverse, de l'hydrosorption dans les produits de cuisson déshydratésHELEN, H. J; GILBERT, S. G.Journal of food science. 1985, Vol 50, Num 2, pp 454-458, issn 0022-1147Conference Paper

Kerogen chemistry 1. Sorption of water by type II kerogens at room temperatureLARSEN, John W; AIDA, Michael T.Energy & fuels. 2004, Vol 18, Num 5, pp 1603-1604, issn 0887-0624, 2 p.Article

Water sorption kinetics of spaghetti at different temperaturesOGAWA, T; KOBAYASHI, T; ADACHI, S et al.Food and bioproducts processing. 2011, Vol 89, Num 2, pp 135-141, issn 0960-3085, 7 p.Article

Moisture soprtion isotherm characteristics of potatoes at four temperaturesWANG, N; BRENNAN, J. G.Journal of food engineering. 1991, Vol 14, Num 4, pp 269-287, issn 0260-8774Article

Effect of sweetener type and lecithin on hygroscopicity and mold growth in dark chocolate = Effets du type d'édulcorant et de la lécithine sur l'hygroscopicité et la croissance des moisissures dans le chocolat noirOGUNMOYELA, O. A; BIRCH, G. G.Journal of food science. 1984, Vol 49, Num 4, pp 1088-1142, issn 0022-1147Article

Finite element analysis of nonlinear water diffusion during rice soaking = Analyse, sur un modèle d'élément fini, de la diffusion non-linéaire de l'eau au cours du trempage du rizZHANG, T. Y; BAKSHI, A. S; GUSTAFSON, R. J et al.Journal of food science. 1984, Vol 49, Num 1, pp 246-277, issn 0022-1147Article

Poly(hydroxyethyl acrylate) - nylon 6 nanocomposites. Dielectric and water sorption propertiesPISSIS, P; KYRITSIS, A; MARTINEZ ROMERO, T et al.International symposium on electrets. 1999, pp 561-564, isbn 0-7803-5025-1Conference Paper

Nature of the semihard seed characteristic in snap beans = Nature des caractéristiques des graines demi-dures de haricotsHOLUBOWICZ, R; TAYLOR, A. G; GOFFINET, M. C et al.Journal of the American Society for Horticultural Science. 1988, Vol 113, Num 2, pp 248-252, issn 0003-1062Article

Effects of different components of the Northern milk cap mushroom (Lactarius trivialis) on water sorption = Effets de différents constituants sur la sorption d'eau du champignon comestible Lactarius trivialisPAAKKONEN, K.Lebensmittel - Wissenschaft + Technologie. 1987, Vol 20, Num 5, pp 237-240, issn 0023-6438Article

An electron spin resonance study of native and gelatinized starch systems = Etude, par résonance de spin électronique, des systèmes d'amidons natifs ou gélatinisésNOLAN, N. L; FAUBION, J. M; HOSENEY, R. C et al.Cereal chemistry. 1986, Vol 63, Num 4, pp 287-291, issn 0009-0352Article

Interaction of solutes with raw starch during desorption as shown by water retention = Etude, par mesure de la rétention d'eau, des interactions des solutés avec les amidons bruts au cours de la désorptionCHINACHOTI, P; STEINBERG, M. P.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 2, pp 450-452, issn 0022-1147Article

Technical note : the calculation of the heat of water sorption in foods on the basis of B.E.T. theory = Note technique : calcul de la chaleur d'hydrosorption des produits alimentaires, d'après la théorie de Brunauer-Emmett-TellerCHIRIFE, J; SUAREZ, C; IGLESIAS, H. A et al.Journal of Food Technology. 1986, Vol 21, Num 1, pp 103-107, issn 0022-1163Article

A theoretical approach to the tempering of grains = Approche théorique du tempérage des céréalesHSU, K. H.Cereal chemistry. 1984, Vol 61, Num 5, pp 466-470, issn 0009-0352Article

Etude expérimentale des humidités limites du sucre cristalliséSORMOVA, S; MIKUS, O; KAVAN, V et al.Industries alimentaires et agricoles. 1984, Vol 101, Num 7-8, pp 623-627, issn 0019-9311Article

Isohalic sorption isotherms. III. Application to a dried salted tropical fish (Xenomugil thoburni) = Les isothermes de sorption isohaliques. III. Application au poisson tropical (Xenomugil thoburni), séché et saléCURRAN, C. A; POULTER, R. G.Journal of Food Technology. 1983, Vol 18, Num 6, pp 739-746, issn 0022-1163Article

Study of water sorption behaviour of pectins using a computerised elution gas chromatographic techniqueDEMERTZIS, P. G; RIGANAKOS, K. A; GIANNAKAKOS, P. N et al.Journal of the science of food and agriculture. 1991, Vol 54, Num 3, pp 421-428, issn 0022-5142Article

Factors affecting water uptake in milled rice = Les facteurs influençant l'hydrosorption du riz poliMETCALF, S. L; LUND, D. B.Journal of food science. 1985, Vol 50, Num 6, pp 1676-1684, issn 0022-1147Article

Comportamiento de almacenaje del girasol. I. Comportamiento de absorcion de humedad atmosferica del aquenio, pericarpio y semilla del grano de girasol = Comportement au stockage des graines de tournesol. I. Absorption de l'humidité atmosphérique par l'akène, le péricarpe et le germe des graines de tournesol = Behaviour of stored sunflower. I. Absorption ways of relative humidities in the achenes, pericarps and seeds of sunflower grainEGUIAZU, G. M.Grasas y aceites (Sevilla). 1984, Vol 35, Num 4, pp 246-250, issn 0017-3495Article

Comportamiento de almacenaje del girasol. II. Cinetica de la absorcion para muestras de variado origen = Comportement des graines de tournesol lors du stockage. II. Cinétique de sorption d'échantillons d'origines variées = Behaviour of stored sunflower. II. Kinetics of sorption for samples of varied originEGUIAZU, G. M; GRUNEWALD, T.Grasas y aceites (Sevilla). 1984, Vol 35, Num 5, pp 320-324, issn 0017-3495Article

Moisture sorption of dry bakery products by inverse gas chromatography for package optimization = Etude, par chromatographie gazeuse en phase inverse, de l'hydrosorption des produits de cuisson secs, en vue de l'optimisation de l'emballageHELEN, Harry J.1984, 184 pThesis

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