Pascal and Francis Bibliographic Databases

Help

Search results

Your search

kw.\*:("CABILLAUD")

Document Type [dt]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Publication Year[py]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Discipline (document) [di]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Language

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Author Country

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Origin

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Results 1 to 25 of 379

  • Page / 16
Export

Selection :

  • and

THE POST-MORTEM PH OF COD AND HADDOCK MUSCLE AND ITS SEASONAL VARIATIONLOVE RM.1979; J. SCI. FOOD AGRIC.; GBR; DA. 1979; VOL. 30; NO 4; PP. 433-438; BIBL. 27 REF.Article

AUSBLUTEN VON KABELJAU AN BORD VON FANGSCHIFFEN = SAIGNEMENT DU CABILLAUD A BORD DU CHALUTIERFLECHTENMACHER W.1975; ARCH. FISCH.-WISSENSCH.; DTSCH.; DA. 1975; VOL. 26; NO 1; PP. 53-63; ABS. ANGL.; BIBL. 7REF.Article

THE GEL-FORMING CAPACITY OF FISH MYOFIBILLAR PROTEINS = CAPACITE DE FORMATION DE GEL DES PROTEINES MYOFIBRILLAIRES DU POISSONGRABOWSKA J; SIKORSKI ZE.1976; SCI. + TECHNOL. ALIMENT.; SUISSE; DA. 1976; VOL. 9; NO 1; PP. 33-35; BIBL. 4REF.Article

DDT RESIDUES IN COD LIVERS FROM THE MARITIME PROVINCES OF CANADA = LES RESIDUS DE DDT DANS LES FOIES DE MORUES PROVENANT DES PROVINCES-MARITIMES DU CANADASIMS GG; COSMAN CE; CAMPBELL JR et al.1975; BULL. ENVIRONMENT. CONTAMIN. TOXICOL.; U.S.A.; DA. 1975; VOL. 14; NO 4; PP. 505-512; BIBL. 16REF.Article

EFFECT OF SODIUM PYRUVATE ON THE TEXTURE OF FROZEN STORED COD FILLETS = EFFET DU PYRUVATE DE SODIUM SUR LA TEXTURE DE FILETS DE CABILLAUD CONSERVES A L'ETAT CONGELETRAN VD.1975; J. FOOD SCI.; U.S.A.; DA. 1975; VOL. 40; NO 4; PP. 888-889; BIBL. 12 REF.Article

DETERMINATION OF PEPTIDES IN FISH AND FISH PRODUCTS. I. APPLICATION OF AMINO BLACK 10B FOR DETERMINATION OF PEPTIDES IN TRICHLOROACETIC ACID EXTRACTS OF FISH MEAT = DOSAGE DES PEPTIDES DANS LE POISSON ET LES PRODUITS DERIVES DU POISSON. I. APPLICATION DU NOIR AMIDO 10B POUR LE DOSAGE DES PEPTIDES DANS LES EXTRAITS A L'ACIDE TRICHLORACETIQUE DE LA CHAIR DE POISSONKOLAKOWSKI E.1974; NAHRUNG; DTSCH.; DA. 1974; VOL. 18; NO 4; PP. 371-383; ABS. ALLEM. RUSSE; BIBL. 2 P.Article

HEPT-CIS-4-ENAL AND ITS CONTRIBUTION TO THE OFF-FLAVOUR IN COLD STORED COD = CIS-HEPTENAL-4 ET SA CONTRIBUTION AUX FLAVEURS DESAGREABLES DANS LE CABILLAUD CONSERVE AU FROIDMCGILL AS; HARDY R; BURT JR et al.1974; J. SCI. FOOD AGRIC.; G.B.; DA. 1974; VOL. 25; NO 12; PP. 1477-1489; BIBL. 37 REF.Article

METABOLISM OF HEAT-DAMAGED PROTEINS IN THE RAT. INHIBITION OF AMINO ACID UPTAKE BY "UNAVAILABLE PEPTIDES" ISOLATED FROM ENZYMIC DIGESTS OF HEAT-DAMAGED COD FILLETSHORROCK C; FORD JE.1978; BRIT. J. NUTRIT.; GBR; DA. 1978; VOL. 40; NO 2; PP. 185-191; BIBL. 20 REF.Article

PROTEIN INSTABILITY IN MINCED FLESH FROM FILLETS AND FRAMES OF SEVERAL COMMERCIAL ATLANTIC FISHES DURING STORAGE AT -5OC = INSTABILITE DES PROTEINES DANS LA CHAIR HACHEE OBTENUE A PARTIR DE FILETS ET SQUELETTES DE QUELQUES POISSONS COMMERCIALISES DE L'ATLANTIQUE, PENDANT L'ENTREPOSAGE A -5OCDINGLE JR; HINES JA.1975; J. FISH. RES. BOARD CANADA; CANADA; DA. 1975; VOL. 32; NO 6; PP. 775-783; ABS. FR.; BIBL. 28REF.Article

VARIABILITY IN ATLANTIC COD (GADUS MORHUA) FROM THE NORTHEAST ATLANTIC: A REVIEW OF SEASONAL AND ENVIRONMENTAL INFLUENCES ON VARIOUS ATTRIBUTES OF THE FISH = VARIABILITE DE G. M. DE L'ATLANTIQUE NORD-EST: REVUE DES FACTEURS SAISONNIERS ET D'ENVIRONNEMENT SUR CERTAINES QUALITES DU POISSONLOVE RM.1975; J. FISH. RES. BOARD CANADA; CANADA; DA. 1975; VOL. 32; NO 12; PP. 2333-2342; ABS. FR.; BIBL. 1 P. 1/2Article

INFLUENCE DU LAVAGE SUR LA CONSERVATION DU CABILLAUDVYNCKE W.1975; REV. AGRIC.; BELG.; DA. 1975; VOL. 28; NO 4; PP. 953-962; ABS. ANGL.; BIBL. 12REF.Article

FRESHNESS-LOWERING RATES OF COD AND SEA BREAM VIEWED FROM CHANGES IN BACTERIAL COUNT, TOTAL VOLATILE BASE- AND TRIMETHYLAMINE-NITROGEN, AND ATP RELATED COMPOUNDS = VITESSE DE LA DIMINUTION DE FRAICHEUR DU CABILLAUD ET DE LA DAURADE, PAGRUS MAJOR, D'APRES LES NUMERATIONS BACTERIENNES, ET LES DOSAGES DE L'AZOTE DES BASES VOLATILES TOTALES, DE L'AZOTE TRIMETHYLAMINE ET L'ATP ET COMPOSES VOISINSEHIRA S; UCHIYAMA H.1974; BULL. JAP. SOC. SCI. FISH.; JAP.; DA. 1974; VOL. 40; NO 5; PP. 479-487; ABS. JAP.; BIBL. 20 REF.Article

A STUDY OF THE VISCOSITY OF HOMOGENATES OF THAWED COD MUSCLE IN 65% SUCROSE SOLUTION = ETUDE DE LA VISCOSITE DES HOMOGENEISATS DES MUSCLES DE CABILLAUD DECONGELES, DANS UNE SOLUTION DE SACCHARORE A 61%MISHIMOTO JI; LOVE RM.1974; BULL. JAP. SOC. SCI. FISH.; JAP.; DA. 1974; VOL. 40; NO 10; PP. 1071-1076; ABS. JAP.; BIBL. 11 REF.Article

EFFECT OF SEASON ON SALT-EXTRACTABLE PROTEIN IN MUSCLE FROM TRAWLER-CAUGHT COD AND ON ITS STABILITY DURING FROZEN STORAGE = LES EFFETS DES SAISONS SUR LES PROTEINES SOLUBLES DANS LES SOLUTIONS SALINES DES MUSCLES DE CABILLAUDS CAPTURES AU CHALUT ET SUR LEUR STABILITE PENDANT L'ENTREPOSAGE A L'ETAT CONGELECASTELL CH; BISHOP DM.1973; J. FISH. RES. BOARD CANADA; CANADA; DA. 1973; VOL. 30; NO 2; PP. 157-160; ABS. FR.; BIBL. 15 REF.Serial Issue

THE CONNECTIVE TISSUES OF FISH. VII. POST-MORTEM HYDRATION AND ICE CRYSTAL FORMATION IN MYOCOMMATA, AND THEIR INFLUENCE ON GAPING = LES TISSUS CONJONCTIFS DU POISSON. VII. HYDRATATION POST-MORTEM ET FORMATION DE CRISTAUX DE GLACE DANS LES MYOCOMMATA ET LEUR INFLUENCE SUR LES DECHIRURESLOVE RM; LAVETY J.1972; J. FOOD TECHNOL.; G.B.; DA. 1972; VOL. 7; NO 4; PP. 431-441; H.T. 2; BIBL. 17 REF.Serial Issue

A RESEARCH NOTE. PACIFIC COD (GADUS MACROCEPHALUS) : CHANGE IN SENSORY AND CHEMICAL PROPERTIES WHEN HELD IN ICE AND IN CO2 MODIFIED REFRIGERATED SEAWATER = NOTE DE RECHERCHE. LA MORUE DU PACIFIQUE (GADUS MACROCEPHALUS) : MODIFICATIONS DES PROPRIETES ORGANOLEPTIQUES ET CHIMIQUES LORS D'UN STOCKAGE DANS LA GLACE ET DANS DE L'EAU DE MER REFRIGEREE, MODIFIEE PAR LE CO2REPPOND KD; COLLINS J.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 5; PP. 1552-1553; BIBL. 8 REF.; 1 FIG./1 TABL.Article

MUTAGENICITY TESTING OF IRRADIATED COD FILLETSJONER PE; UNDERDAL B; LUNDE G et al.1978; SCI.+TECHNOL. ALIMENT; CHE; DA. 1978; VOL. 11; NO 4; PP. 224-226; BIBL. 12 REF.Article

COMPARISON OF METHODS OF FRESHNESS ASSESSMENT OF WET FISH. III. LABORATORY ASSESSMENTS OF COMMERCIAL FISH. = COMPARAISON DE METHODES D'EVALUATION DE LA FRAICHEUR DU POISSON FRAIS. III. EVALUATION AU LABORATOIRE DU POISSON COMMERCIALISEBURT JR; GIBSON DM; JASON AC et al.1976; J. FOOD TECHNOL.; G.B.; DA. 1976; VOL. 11; NO 2; PP. 117-128; BIBL. 13 REF.Article

COMPARISON OF METHODS OF FRESHNESS ASSESSMENT OF WET FISH. I. SENSORY ASSESSMENTS OF BOXED EXPERIMENTAL FISH = COMPARAISON DES METHODES D'EVALUATION DE LA FRAICHEUR DU POISSON FRAIS (REFRIGERE). I. ANALYSES SENSORIELLES DU POISSON EXPERIMENTAL EN CAISSESBURT JR; GIBSON DM; JASON AC et al.1975; J. FOOD TECHNOL.; G.B.; DA. 1975; VOL. 10; NO 6; PP. 645-656; BIBL. 9REF.Article

PRECURSORS OF THE VOLATILE SULPHIDES IN SPOILING NORTH SEA COD (GADUS MORHUA) = PRECURSEURS DES SULFURES VOLATILS DANS LE CABILLAUD DE MER DU NORD (G. M.) EN COURS D'ALTERATIONHERBERT RA; SHEWAN JM.1975; J. SCI. FOOD AGRIC.; G.B.; DA. 1975; VOL. 26; NO 8; PP. 1195-1202; BIBL. 26 REF.Article

ULTRASTRUCTURAL CHANGES DURING FROZEN STORAGE OF COD (GADUS MORHUA L.). I. STRUCTURE OF MYOFIBRILS AS REVEALED BY FREEZE ETCHING PREPARATION = MODIFICATIONS ULTRASTRUCTURALES PENDANT LA CONSERVATION DU CABILLAUD (G.M. L.) A L'ETAT CONGELE. I. STRUCTURE DES MYOFIBRILLES MISE EN EVIDENCE PAR CRYODECAPAGEJARENBACK L; LILJEMARK A.1975; J. FOOD TECHNOL.; G.B.; DA. 1975; VOL. 10; NO 2; PP. 229-239; BIBL. 27 REF.Article

ULTRASTRUCTURAL CHANGES DURING FROZEN STORAGE OF COD (GADUS MORHUA L.). III. EFFECTS OF LINOLEIC ACID AND LINOLEIC ACID HYDROPEROXIDES ON MYOFIBRILLAR PROTEINS = MODIFICATIONS DE L'ULTRASTRUCTURE DU CABILLAUD (G. M.) PENDANT SA CONSERVATION A L'ETAT CONGELE. III. EFFETS DE L'ACIDE LINOLELIQUE ET DE SES HYDROPEROXYDES SUR LES PROTEINES MYOFIBRILLAIRESJARENBACK L; LILJEMARK A.1975; J. FOOD TECHNOL.; G.B.; DA. 1975; VOL. 10; NO 4; PP. 437-452; BIBL. 1 P. 1/2Article

THE TEXTURE OF COD MUSCLE = LA TEXTURE DU MUSCLE DE CABILLAUDLOVE RM; ROBERTSON I; SMITH GL et al.1974; J. TEXTURE STUD.; NETHERL.; DA. 1974; VOL. 5; NO 2; PP. 201-212; BIBL. 1 P.Article

VERAENDERUNGEN AN GEFROREGEN PLATTEN VON KABELJAUFILETS NACH EINER LAGERUNG VON VIER JAHREN BEI -18, -24, -30 UND -50OC = MODIFICATIONS OBSERVEES DANS LA QUALITE DES PLAQUES DE FILETS DE CABILLAUD SURGELE APRES 4 ANS D'ENTREPOSAGE A DES TEMPERATURES DE -18, -24, -30 ET -50OCPARTMANN W; GUTSCHMIDT J.1972; KAELTETECH.-KLIMATIS.; DTSCH.; DA. 1972; VOL. 24; NO 12; PP. 327-344 (6 P.); ABS. ANGL. FR.; BIBL. 9 REF.Serial Issue

ZUSAMMENSETZUNG DES MUSKELFLEISCHES EINIGER ERNAEHRUNGSWIRTSCHAFTLICH BEDEUTSAMER SEEFISCHE = COMPOSITION DE LA CHAIR DE QUELQUES POISSONS DE MER DE VALEUR NUTRITIONNELLE IMPORTANTELANG K; CHRISTEN U.1983; FLEISCHWIRTSCHAFT; ISSN 0015-363X; DEU; DA. 1983; VOL. 63; NO 5; PP. 967-970; ABS. ENG; BIBL. 9 REF.; 4 FIG./3 TABL.Article

  • Page / 16