Pascal and Francis Bibliographic Databases

Help

Search results

Your search

kw.\*:("CHAPTALISATION")

Document Type [dt]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Publication Year[py]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Discipline (document) [di]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Language

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Author Country

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Origin

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Results 1 to 25 of 29

  • Page / 2
Export

Selection :

  • and

LA RECHERCHE DE LA CHAPTALISATION DES VINS PAR LA DETECTION DE LA BETAINECHAUVET S; SUDRAUD P.1975; CONNAISS. VIGNE VIN; FR.; DA. 1975; VOL. 9; NO 1; PP. 35-41; BIBL. 4 REF.Article

RELATIONS ENTRE DIVERS CONSTITUANTS DES VINS. APPLICATION A LA RECHERCHE DU SUCRAGEBRUN S; DURAND T; CASSANAS G et al.1980; ANN. FALSIF. EXPERT. CHIM. TOXICOL.; FRA; DA. 1980; VOL. 73; NO 786; PP. 253-266; BIBL. 17 REF.Article

CERTAINS ASPECTS DE L'ENRICHISSEMENT DES VINSRIBEREAU GAYON J.1979; C.R. ACAD. AGRIC. FR.; FRA; DA. 1979; VOL. 65; NO 1; PP. 39-45Article

RECONNAISSANCE ANALYTIQUE DE LA CHAPTALISATIONDUPUY P.1978; ANN. NUTRIT. ALIMENT.; FRA; DA. 1978; VOL. 32; NO 5; PP. 1123-1132; ABS. ENG; BIBL. 8 REF.Conference Paper

VERSUCH EINER MODIFIZIERUNG DER IHL'SCHEN FARBREAKTION MIT DIPHENYLAMIN ZUR QUANTITATIVEN BESTIMMUNG VON (ZUGESETZTER) SACCHAROSE IN WEINEN. = RECHERCHE RELATIVE A UNE MODIFICATION DE LA REACTION COLOREE DE IHL AVEC LA DIPHENYLAMINE POUR LE DOSAGE DU SACCHAROSE AJOUTE DANS LES VINSSCHNEYDER J; SCHRAPP L.1978; MITT. KLOSTERNEUBURG; OESTERR.; DA. 1978; VOL. 28; NO 2; PP. 47-49; ABS. ANGL. FR.; BIBL. 5 REF.Article

FARBTEST-VERFAHRENZUM RASCHEN NACHWEIS VON SACCHAROSE IN TRAUBENMOSTEN UND WEINEN. = PROCEDE COLORIMETRIQUE DE MISE EN EVIDENCE RAPIDE DE SACCHAROSE DANS LES MOUTS DE RAISINS ET LES VINSSCHNEYDER J; VALENTA M.1978; MITT. KLOSTERNEUBURG; OESTERR.; DA. 1978; VOL. 28; NO 1; PP. 1-2; ABS. ANGL. FR.; BIBL. 9 REF.Article

ZUR BEURTEILUNG EINES SACCHAROSEGEHALTES IN DEFINITIONSGEMAESS UNGEZUCKERTEN TRAUBENMAISCHEN UND TRAUBENMOSTEN. = DOSAGE DU SACCHAROSE DANS DES RAISINS FOULES ET DES MOUTS DE RAISINS, NON SUCRES PAR DEFINITIONBANDION F; RENOLDNER E; BERGER J et al.1978; MITT. KLOSTERNEUBURG; OESTERR.; DA. 1978; VOL. 28; NO 1; PP. 6-12; ABS. ANGL. FR.; BIBL. 4 REF.Article

Contrôle de l'origine et de l'enrichissement des vins par analyse isotopique spécifique. Etude de différentes techniques d'enrichissement des vins = Control of origin and enrichment of wine by specific isotope analysis. Study of different methods of wine enrichmentMARTIN, G. J; GUILLOU, C; NAULET, N et al.Sciences des aliments. 1986, Vol 6, Num 3, pp 385-405, issn 0240-8813Article

Spécificités de la vinification beaujolaise et possibilités d'évolution des productionsDESCOUT, J. J; PASQUIER-DESVIGNES.Revue française d'oenologie. 1986, Vol 26, Num 101, pp 19-26, issn 0395-899XArticle

LA QUALITE DES VINS ISSUS DE MOUTS CONCENTRESCUENAT PHILIPPE.1982; ; FRA; DA. 1982; 117 P.; ABS. ENG/GER; BIBL. 54 REF.; TH. : DOCT. SCIENCES TECHNIQUES/ECOLE POLYTECHNIQUE FEDERALE DE ZUERICH/1982Thesis

EDULCORATION OF WHITE WINE WITH FOUR DIFFERENT SWEETENERSDUITSCHAEVER CL; BUTEAU C; ASHTON GC et al.1980; AM. J. ENOL. VITIC.; ISSN 0002-9254; USA; DA. 1980; VOL. 31; NO 4; PP. 337-343; BIBL. 5 REF.Article

ZUM "AMBULANTEN" UND DIREKTEN NACHWEIS VON SACCHAROSE IN TRAUBENMOST UND TRAUBENWEIN. = MISE EN EVIDENCE DIRECTE ET SUR LE TERRAIN DU SACCHAROSE DANS LES MOUTS DE RAISIN ET LES VINSBANDION F; VALENTA M.1978; MITT. KLOSTERNEUBURG; OESTERR.; DA. 1978; VOL. 28; NO 1; PP. 3-5; ABS. ANGL. FR.; BIBL. 3 REF.Article

Aspects pratiques de l'enrichissement = Practical aspects of enrichmentBERGER, J.-L.Revue française d'oenologie. 1994, Vol 34, Num 147, pp 25-29, issn 0395-899XArticle

Grape must concentration by using reverse osmosis. Comparison with chaptalizationMIETTON-PEUCHOT, M; MILISIC, V; NOILET, P et al.Desalination (Amsterdam). 2002, Vol 148, Num 1-3, pp 125-129, issn 0011-9164, 5 p.Conference Paper

L'enrichissement dans les appellations d'origine = Enrichment for guaranteed vintagesFANET, J.Revue française d'oenologie. 1994, Vol 34, Num 149, pp 43-44, issn 0395-899XArticle

Reform der EG-Weinmarktordnung und ihre Konsequenzen für den Zuckerabsatz = Reform of the EC wine market regime and its effects on sugar salesTHIER, R.Zuckerindustrie. 1993, Vol 118, Num 8, pp 341-638, issn 0344-8657Article

Détection de la chaptalisation des vins: constitution d'un base de données = Detection of wine chaptalisation: etablishment of a databaseGIRAUDON, S.Journal international des sciences de la vigne et du vin. 1994, Vol 28, Num 1, pp 47-55, issn 1151-0285Article

JOURNEES NATIONALES DE LA SOCIETE DES EXPERTS-CHIMISTES DE FRANCE. MARSEILLE (14-15 SEPTEMBRE 1979)1979; ANN. FALS. EXPERT. CHIM.; FRA; DA. 1979; VOL. 72; NO 779; PP. 493-511Article

Oenological influences on the D/H ratios of wine ethanolFAUHL, Carsten; WITTKOWSKI, Reiner.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 2000, Vol 48, Num 9, pp 3979-3984, issn 0021-8561Article

De la chaptalisation à l'enrichissement subventionné = From chaptalization to subsidized enrichmentDUPUY, P.Revue française d'oenologie. 1994, Vol 34, Num 147, pp 5-8, issn 0395-899XArticle

L'enrichissement, rappels communautaires = Enrichment, community updatesBARBIER, G.Revue française d'oenologie. 1994, Vol 34, Num 147, pp 35-37, issn 0395-899XArticle

Composition de distillats de vins devant être analysés en RMN = Composition of wine distillates used to be analysed by NMRGIRAUDON, S; FURON, D; ROSA, D et al.Annales des falsifications, de l'expertise chimique et toxicologique. 1992, Vol 85, Num 909, pp 241-247, issn 0242-6110Article

L'ajout de sucre au moût de raisin : chaptalisation ou macquérisation ? = Sugar addition in grape musts : chaptalization or macquerization ?VIEL, Claude.Revue française d'oenologie. 2002, Num 195, pp 42-44, issn 0395-899XArticle

Determination of the geographical origin of wine using joint analysis of elemental and isotopic composition. II: Differentiation of the principal production zones in France for the 1990 vintageDAY, M. P; BENLI ZHANG; MARTIN, G. J et al.Journal of the science of food and agriculture. 1995, Vol 67, Num 1, pp 113-123, issn 0022-5142Article

Riesling wines made from must concentrated by reverse osmosis. I, Experimental conditions and composition of musts and winesDUITSCHAEVER, C. L; ALBA, J; BUTEAU, C et al.American journal of enology and viticulture. 1991, Vol 42, Num 1, pp 19-25, issn 0002-9254Article

  • Page / 2