kw.\*:("CORNICHON")
Results 1 to 25 of 43
Selection :
ISKRA - NOUVELLE VARIETE DE CORNICHONS POUR LES CONSERVESPETKOVA T.1979; GRADINAR. LOZAR. NAUKA; BGR; DA. 1979; NO 3; PP. 47-51; ABS. RUS/ENG; BIBL. 2 REF.Article
PREVENTION OF SOFT CENTER DEVELOPMENT IN LARGE WHOLE CUCUMBER PICKLES BY CALCIUMHUDSON JM; BUESCHER RW.1980; J. FOOD SCI.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1980; VOL. 45; NO 5; PP. 1450-1451; BIBL. 8 REF.Article
GERMINATION OF RESTING SPORES IN SYNCHYTRIUM SPECIES PARASITIC ON CUCURBITACEAERAGHAVENDRA RAO NN; PAVGI MS.1979; MYCOPATHOLOGIA; ISSN 0301-486X; NLD; DA. 1979; VOL. 69; NO 1-2; PP. 3-10; BIBL. 19 REF.Article
Softening effects of monovalent cations in acidified cucumber mesocarp tissue = Effet des cations monovalents sur le ramollissement des tissus du mésocarpe des cornichons en picklesMCFEETERS, R. F; SENTER, M. M; FLEMING, H. P et al.Journal of food science. 1989, Vol 54, Num 2, pp 366-370, issn 0022-1147Article
A research note. Peroxidase activities in cucumber pickle products = Note de recherche. Activité peroxydasique des cornichons en picklesBUESCHER, R. W; MCGUIRE, C.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 4, pp 1079-1080, issn 0022-1147Article
Ensayos de modificacion de la fermentacion tradicional de pepinillos para evitar la aparicion de cavidades interiores = Essais de modification de la fermentation traditionnelle des cornichons pour prévenir la formation de boursoufflures = Essays to modify the traditional fermentative process of cucumber in order to prevent the formation of bloastersDURAN QUINTANA, M. C; GARRIDO FERNANDEZ, A; GARCIA GARCIA, P et al.Grasas y aceites (Sevilla). 1985, Vol 36, Num 3, pp 193-197, issn 0017-3495Article
CHARAKTER ENDOGENNICH REGULATORU U SAMICICH A JEDNODOMYCH LINII OKWREK NAKLADACEK A SALATOVEK = CARACTERISTIQUES DES SUBSTANCES DE CROISSANCE ENDOGENES DES LIGNES FEMELLES ET MONOIQUES DE CONCOMBRES ET DE CORNICHONSLADKY Z; HOLMAN B; JANDOVA B et al.1980; SBER. U.V.T.I.Z., GENET SLECHT.; CSK; DA. 1980; VOL. 16; NO 2; PP. 99-108; ABS. RUS/ENG/GER; BIBL. 2 P.Article
MIKROORGANISMEN DER SAUERGEMUESE. II: GURKEN = LES MICROORGANISMES DES LEGUMES EN SAUMURE. II. LES CORNICHONSTHALER H.1980; MIKROKOSMOS.; DEU; DA. 1980; VOL. 69; NO 3; PP. 68-73; BIBL. 4 REF.Article
Research note. Effect of calcium chloride and alum on fermentation, desalting, and firmness retention of cucumber pickles = Note de recherche. Effet du chlorure de calcium et de l'alun sur la fermentation, le dessalage et la rétention de la fermeté des cornichons en saumureBUESCHER, R. W; BURGIN, C.Journal of food science. 1988, Vol 53, Num 1, pp 296-297, issn 0022-1147Article
Sugar composition of cucumber cell walls during fruit development = Composition en glucides des parois cellulaires des cornichons en cours de développementMCFEETERS, R. F; LOVDAL, L. A.Journal of food science. 1987, Vol 52, Num 4, pp 996-1001, issn 0022-1147Article
Mutation and selection of Lactobacillus plantarum strains that do not produce carbon dioxide from malate = Mutation et sélection de souches de Lactobacillus plantarum qui ne produisent pas de dioxyde de carbone à partir de malateDAESCHEL, M. A; MCFEETERS, R. F; FLEMING, H. P et al.Applied and environmental microbiology (Print). 1984, Vol 47, Num 2, pp 419-420, issn 0099-2240Article
A research note. Catalase, lipoxygenase, and peroxidase activities in cucumber pickles as affected by fermentation, processing, and calcium chloride = Note de recherche. Influence de la fermentation, des traitements et du chlorure de calcium sur les activités de la catalase, de la lipoxygénase et de la peroxydase dans les cornichons en picklesBUESCHER, R. W; MCGUIRE, C; SKULMAN, B et al.Journal of food science. 1987, Vol 52, Num 1, pp 228-229, issn 0022-1147Article
A research note. Softening of cucumber pickles by Cx-cellulase and its inhibition by calcium = Note de recherche. Le ramollissement des cornichons en saumure, par la Cx-cellulase, et son inhibition par le calciumBUESCHER, R; HUDSON, M.Journal of food science. 1984, Vol 49, Num 3, pp 954-955, issn 0022-1147Article
RELATIONSHIPS AMONG CELL WALL CONSTITUENTS, CALCIUM AND TEXTURE DURING CUCUMBER FERMENTATION AND STORAGE. = CORRELATIONS ENTRE LA COMPOSITION DE LA PAROI CELLULAIRE, LA TENEUR EN CALCIUM ET LA TEXTURE DES CORNICHONS, AU COURS DE LEUR FERMENTATION ET DE LEUR STOCKAGEHSIAO CHIEN LIN TANG MCFEETERS RF.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 1; PP. 66-70; BIBL. 31 REF.; 5 FIG./1 TABL.Article
A RESEARCH NOTE. PREFERENCE FOR COMMERCIALLY PROCESSED DILL PICKLES IN RELATION TO SODIUM CHLORIDE, ACID, AND TEXTURE = NOTE DE RECHERCHE. EFFET DE LA TENEUR EN CHLORURE DE SODIUM, DE L'ACIDITE ET DE LA TEXTURE SUR L'ACCEPTABILITE DES PICKLES AROMATISES AU FENOUILJAMES C; BUESCHER R.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 2; PP. 641-643; 2 P.; BIBL. 9 REF.; 1 TABL.Article
EFFECTS OF VARIOUS TREATMENTS ON THE QUALITY OF SALT-STOCK PICKLES FROM COMMERCIAL FERMENTATIONS PURGED WITH AIR. = EFFETS DE DIFFERENTS TRAITEMENTS SUR LA QUALITE DES PICKLES SALES OBTENUS PAR FERMENTATION INDUSTRIELLE AVEC PURGE DE L'AIR.COSTILOW RN; UEBERSAX M.1982; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1982; VOL. 47; NO 6; PP. 1866-1874; 4 P.; BIBL. 13 REF.; 6 TABL.Article
UTILIZATION OF CALCIUM TO REDUCE PECTINOLYTIC SOFTENING OF CUCUMBER PICKLES IN LOW SALT CONDITIONSBUESCHER RW; HUDSON JM; ADAMS JR et al.1981; SCI.+TECHNOL. ALIMENT.; CHE; DA. 1981; VOL. 14; NO 2; PP. 65-69; BIBL. 17 REF.Article
EL EMPLEO DEL ACIDO LACTICO EN LA ELABORACION DE PEPINILLOS = L'UTILISATION DE L'ACIDE LACTIQUE DANS LA TECHNOLOGIE DES CORNICHONSGONZALEZ PELLISSO F; REJANO NAVARRO L; DURAN QUINTANA MC et al.1980; GRASAS Y ACEITES; ESP; DA. 1980; VOL. 31; NO 1; PP. 13-21; ABS. ENG/FRE/GER; BIBL. 6 REF.Article
Relationship between degree of pectin methylation and tissue firmness of cucumber pickles = Corrélation entre le degré de méthylation des pectines et la fermeté des tissus des cornichons en picklesHUDSON, J. M; BUESCHER, R. W.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 1, pp 138-149, issn 0022-1147Article
Pectinesterase activity, pectin methylation, and texture changes during storage of blanched cucumber slices = Activité de la pectinestérase,méthylation de la pectine et modifications de la texture au cours du stockage des tranches de cornichons blanchisMCFEETERS, R. F; FLEMING, H. P; THOMPSON, R. L et al.Journal of food science. 1985, Vol 50, Num 1, pp 201-219, issn 0022-1147, 6 p.Article
ROLE OF GAS DIFFUSION IN BLOATER FORMATION OF BRINED CUCUMBERS = LE ROLE DE LA DIFFUSION GAZEUSE DANS LA FORMATION DE BOURSOUFLURES DES CORNICHONS EN PICKLESCOREY KA; PHARR DM; FLEMING HP et al.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 2; PP. 389-399; BIBL. 20 REF.; 5 FIG./3 TABL.Article
MECHANISM FOR BLOATER FORMATION IN BRINED CUCUMBERSFLEMING HP; PHARR DM.1980; J. FOOD SCI.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1980; VOL. 45; NO 6; PP. 1595-1600; BIBL. 21 REF.Article
Fermentation of cucumbers in anaerobic tanks = Fermentation des cornichons dans des cuves en anaérobioseFLEMING, H. P; MCFEETERS, R. F; DAESCHEL, M. A et al.Journal of food science. 1988, Vol 53, Num 1, pp 127-133, issn 0022-1147Article
Malic acid degradation and brined cucumber bloating = Dégradation de l'acide malique et formation de boursouflures sur les cornichons en saumureMC FEETERS, R. F; FLEMING, H. P; DAESCHEL, M. A et al.Journal of food science. 1984, Vol 49, Num 4, pp 999-1002, issn 0022-1147Article
Cell wall characteristics of gamma-radiated refrigerated cucumber pickles = Caractéristiques des parois cellulaires des pickles de cornichons réfrigérés et irradiésHOWARD, L. R; BUESCHER, R. W.Journal of food science. 1989, Vol 54, Num 5, pp 1266-1268, issn 0022-1147Article