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A research note. Compositional analysis of powdered cocoa products by near infrared reflectance spectroscopy = Note de recherche. Analyse, par spectroscopie de résonance dans le proche infrarouge, de la composition des produits à base de poudre de cacaoPERMANYER, J. J; PEREZ, M. L.Journal of food science. 1989, Vol 54, Num 3, pp 768-769, issn 0022-1147Article

Le cacaoyer en Guyane françaiseBEREAU, M; LACHENAUD, P; PLANQUETTE, P et al.Les Cahiers d'Outre-Mer. 1992, Vol 45, Num 179-180, pp 349-356, issn 0373-5834Article

Kulturgeschichtliches zu Theobromin und Kakao = Cultural-historical remarks on theobromine and cocoaZÖLLNER, Helmut; GIEBELMANN, Rolf.Deutsche Lebensmittel-Rundschau. 2003, Vol 99, Num 6, pp 236-239, issn 0012-0413, 4 p.Article

Kakaobohnen-Röstung: Verfahren im Vergleich = Roasting of cocoa-beansDEUBLEIN, D.Zucker- und Süsswaren-Wirtschaft. 1994, Vol 47, Num 1-2, pp 11-17, issn 0373-0204, 6 p.Article

Über den Magnesiumgehalt in Rohkakao und in Kakaofertigprodukten = Magnesium in raw cocoa and finished cocoa productsDÜRBECK, C; BERGHAMMER, A; KNEZEVIC, G et al.Zucker- und Süsswaren-Wirtschaft. 1995, Vol 48, Num 5, pp 208-209, issn 0373-0204Article

Allégation: L'effet santé des flavanols de cacao reconnu par l'EfsaProcess (Cesson-Sévigné). 2012, Num 1295, issn 0998-6650, p. 58Article

Colonial Foresters versus Agriculturalists : The Debate over Climate Change and Cocoa Production in the Gold Coast = Forestiers coloniaux contre agriculteurs : le débat sur changement climatique et la production de cacao en Côté de l'OrHODGE, Joseph M.Agricultural history. 2009, Vol 83, Num 2, pp 201-220, issn 0002-1482, 20 p.Article

Fat polymorphism and crystal seeding effects on fat bloom stability of dark chocolateKOYANO, T; HACHIYA, I; SATO, K et al.Food structure. 1990, Vol 9, Num 3, pp 231-240, issn 1046-705XArticle

Core Fluxome and Metafluxome of Lactic Acid Bacteria under Simulated Cocoa Pulp Fermentation ConditionsADLER, Philipp; BOLTEN, Christoph Josef; DOHNT, Katrin et al.Applied and environmental microbiology (Print). 2013, Vol 79, Num 18, pp 5670-5681, issn 0099-2240, 12 p.Article

Effect of the types and concentrations of alkali on the color of cocoa liquorRODRIGUEZ, Pablo; PEREZ, Elevina; GUZMAN, Romel et al.Journal of the science of food and agriculture. 2009, Vol 89, Num 7, pp 1186-1194, issn 0022-5142, 9 p.Article

Cacao, chocolat et santé : les polyphénols font-ils tout ? : Sucre, sucreries, chocolat, quelle place? = Cocoa, chocolate and health : are polyphenols responsible for all?SCALBERT, A.Sciences des aliments. 2007, Vol 27, Num 4-5, pp 357-359, issn 0240-8813, 3 p.Article

Process simulation and debottlenecking for an industrial cocoa manufacturing processALSHEKHLI, Omar; FOO, Dominic C. Y; HII, Ching Lik et al.Food and bioproducts processing. 2011, Vol 89, Num 4, pp 528-536, issn 0960-3085, 9 p.Article

Unlocking the Benefits of Cocoa FlavanolsWALLACE, Taylor C; WAGNER, Mary; LEVEILLE, Gilbert et al.Food technology (Chicago). 2009, Vol 63, Num 10, issn 0015-6639, 34-41 [7 p.]Article

Perfekte Produkte verlangen perfekte Lagerung : Technologie der Kakaoverarbeitung, Teil VII: Herstellen von Pralinen/Lagerung = Perfect products require perfect storage. Part VII and end of the series : Technology for cocao processingKLEINERT-ZOLLINGER, J.Zucker- und Süsswaren-Wirtschaft. 1997, Vol 50, Num 12, pp 514-515, issn 0373-0204Article

L'amélioration génétique de la qualité du cacao : étude de la granulométrieCILAS, C; DUCHEMIN, C; LOTODE, R et al.Café, cacao, thé (Paris). 1989, Vol 33, Num 1, pp 3-8, issn 0007-9510Article

Identification and quantitation of diketopiperazines by liquid chromatography-mass spectrometry, using a moving belt interface = Identification et dosage des dicétopipérazines par chromatographie liquide-spectrométrie de masse, en utilisant une interface à bandelette mobileVAN DER GREEF, J; TAS, A. C; NIJSSEN, L. M et al.Journal of chromatography. 1987, Vol 394, Num 1, pp 77-88, issn 0021-9673Conference Paper

Microbiota Dynamics and Diversity at Different Stages of Industrial Processing of Cocoa Beans into Cocoa PowderLIMA, Lidia J. R; DER VELPEN, Vera Van; WOLKERS-ROOIJACKERS, Judith et al.Applied and environmental microbiology (Print). 2012, Vol 78, Num 8, pp 2904-2913, issn 0099-2240, 10 p.Article

Nichtstärke-Polysaccharide des Kakaos = Non-starch polysaccharides of cocoaCAMPS, G; THIER, H.-P.Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung. 1993, Vol 197, Num 4, pp 363-369, issn 0044-3026Article

Traitement à l'infra-rouge des alimentsJUAN, M.Process (Cesson-Sévigné). 1991, Num 1065, pp 40-42, issn 0998-6650Article

Gaschromatographic-mass spectrometric investigation of cocoa aroma. Quantitative determination of steam-volatile aroma constituents = Analyse, par chromatographie gazeuse-spectrométrie de masse, de l'arôme du cacao. Dosage des composés de la flaveur entraînés par la vapeur d'eauSILWAR, R.Café, cacao, thé (Paris). 1988, Vol 32, Num 3, pp 243-250, issn 0007-9510Article

Vergangenheit, Gegenwart, Zukunft : die Endveredelung der SchokoladeKLEINERT-ZOLLINGER, J.Zucker- und Süsswaren-Wirtschaft. 1991, Vol 44, Num 5, pp 182-189, issn 0373-0204, 6 p.Article

Saüren im Kakao = Les acides du cacao = Acids in cocoaNUYKEN-HAMELMANN, C; MAIER, H. G.Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung. 1987, Vol 185, Num 2, pp 114-118, issn 0044-3026Article

Diskussion um die Schokoladen-Richtlinie : Hilfe für die Kakaoanbauländer ! ? = Discussion about the chocolate regulation : help for the cocoa growing countries ! ?KEUNECKE, K.Zucker- und Süsswaren-Wirtschaft. 1995, Vol 48, Num 9, issn 0373-0204, p. 334Article

Venu d'Amérique, le chocolat part à la conquête de l'EuropeTHEIL, P.Historia Spécial. 1985, Num 456, pp 101-104, issn 0241-712X, hors sérieArticle

Du cacao au chocolat, l'épopée d'une gourmandiseBarel, Michel.2009, isbn 978-2-7592-0388-8, 1Vol, 144 p., isbn 978-2-7592-0388-8Book

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