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VLIV ETHRELU NA CHARAKTER KVETENI MATERSKE KOMPONENTY PRI VYROBE HYBRIDNIHO OSIVA OKUREK NAKLADACEK = EFFET DE L'ETHREL SUR L'EXPRESSION DU SEXE DE LA COMPOSANTE MATERNELLE SUR LA PRODUCTION DE GRAINE HYBRIDE DE CONCOMBRESTRONICKOVA E.1979; SBOR. U.V.T.I.Z., GENET. SLECHT.; CSK; DA. 1979; VOL. 15; NO 4; PP. 267-272; ABS. RUS/ENG/GER; BIBL. 11 REF.Article

ISKRA - NOUVELLE VARIETE DE CORNICHONS POUR LES CONSERVESPETKOVA T.1979; GRADINAR. LOZAR. NAUKA; BGR; DA. 1979; NO 3; PP. 47-51; ABS. RUS/ENG; BIBL. 2 REF.Article

ROLE OF THE OSMOTICUM IN BLOATER FORMATION OF PICKLING CUCUMBERS = ROLE DE L'"OSMOTICUM" DANS LA FORMATION DE BOURSOUFLURES SUR LES CORNICHONS EN PICKLESCOREY KA; PHARR DM; FLEMING HP et al.1983; JOURNAL OF FOODSCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 1; PP. 197-201; BIBL. 16 REF.; 6 FIG./3 TABL.Article

PREVENTION OF SOFT CENTER DEVELOPMENT IN LARGE WHOLE CUCUMBER PICKLES BY CALCIUMHUDSON JM; BUESCHER RW.1980; J. FOOD SCI.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1980; VOL. 45; NO 5; PP. 1450-1451; BIBL. 8 REF.Article

GERMINATION OF RESTING SPORES IN SYNCHYTRIUM SPECIES PARASITIC ON CUCURBITACEAERAGHAVENDRA RAO NN; PAVGI MS.1979; MYCOPATHOLOGIA; ISSN 0301-486X; NLD; DA. 1979; VOL. 69; NO 1-2; PP. 3-10; BIBL. 19 REF.Article

Softening effects of monovalent cations in acidified cucumber mesocarp tissue = Effet des cations monovalents sur le ramollissement des tissus du mésocarpe des cornichons en picklesMCFEETERS, R. F; SENTER, M. M; FLEMING, H. P et al.Journal of food science. 1989, Vol 54, Num 2, pp 366-370, issn 0022-1147Article

A research note. Peroxidase activities in cucumber pickle products = Note de recherche. Activité peroxydasique des cornichons en picklesBUESCHER, R. W; MCGUIRE, C.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 4, pp 1079-1080, issn 0022-1147Article

Ensayos de modificacion de la fermentacion tradicional de pepinillos para evitar la aparicion de cavidades interiores = Essais de modification de la fermentation traditionnelle des cornichons pour prévenir la formation de boursoufflures = Essays to modify the traditional fermentative process of cucumber in order to prevent the formation of bloastersDURAN QUINTANA, M. C; GARRIDO FERNANDEZ, A; GARCIA GARCIA, P et al.Grasas y aceites (Sevilla). 1985, Vol 36, Num 3, pp 193-197, issn 0017-3495Article

PRESSURE CHANGES IN OXYGEN-EXCHANGED, BRINED CUCUMBERS = MODIFICATIONS DE PRESSION DANS LES CORNICHONS EN SAUMURE SOUMIS PREALABLEMENT A DES ECHANGES GAZEUX AVEC DESOXYGENATIONCOREY KA; PHARR DM; FLEMING HP et al.1983; JOURNAL OF THE AMERICAN SOCIETY FOR HORTICULTURAL SCIENCE; ISSN 0003-1062; USA; DA. 1983; VOL. 108; NO 1; PP. 61-65; BIBL. 10 REF.; 5 FIG./2 TABL.Article

CHARAKTER ENDOGENNICH REGULATORU U SAMICICH A JEDNODOMYCH LINII OKWREK NAKLADACEK A SALATOVEK = CARACTERISTIQUES DES SUBSTANCES DE CROISSANCE ENDOGENES DES LIGNES FEMELLES ET MONOIQUES DE CONCOMBRES ET DE CORNICHONSLADKY Z; HOLMAN B; JANDOVA B et al.1980; SBER. U.V.T.I.Z., GENET SLECHT.; CSK; DA. 1980; VOL. 16; NO 2; PP. 99-108; ABS. RUS/ENG/GER; BIBL. 2 P.Article

MIKROORGANISMEN DER SAUERGEMUESE. II: GURKEN = LES MICROORGANISMES DES LEGUMES EN SAUMURE. II. LES CORNICHONSTHALER H.1980; MIKROKOSMOS.; DEU; DA. 1980; VOL. 69; NO 3; PP. 68-73; BIBL. 4 REF.Article

Research note. Effect of calcium chloride and alum on fermentation, desalting, and firmness retention of cucumber pickles = Note de recherche. Effet du chlorure de calcium et de l'alun sur la fermentation, le dessalage et la rétention de la fermeté des cornichons en saumureBUESCHER, R. W; BURGIN, C.Journal of food science. 1988, Vol 53, Num 1, pp 296-297, issn 0022-1147Article

Sugar composition of cucumber cell walls during fruit development = Composition en glucides des parois cellulaires des cornichons en cours de développementMCFEETERS, R. F; LOVDAL, L. A.Journal of food science. 1987, Vol 52, Num 4, pp 996-1001, issn 0022-1147Article

Mutation and selection of Lactobacillus plantarum strains that do not produce carbon dioxide from malate = Mutation et sélection de souches de Lactobacillus plantarum qui ne produisent pas de dioxyde de carbone à partir de malateDAESCHEL, M. A; MCFEETERS, R. F; FLEMING, H. P et al.Applied and environmental microbiology (Print). 1984, Vol 47, Num 2, pp 419-420, issn 0099-2240Article

A research note. Catalase, lipoxygenase, and peroxidase activities in cucumber pickles as affected by fermentation, processing, and calcium chloride = Note de recherche. Influence de la fermentation, des traitements et du chlorure de calcium sur les activités de la catalase, de la lipoxygénase et de la peroxydase dans les cornichons en picklesBUESCHER, R. W; MCGUIRE, C; SKULMAN, B et al.Journal of food science. 1987, Vol 52, Num 1, pp 228-229, issn 0022-1147Article

A research note. Softening of cucumber pickles by Cx-cellulase and its inhibition by calcium = Note de recherche. Le ramollissement des cornichons en saumure, par la Cx-cellulase, et son inhibition par le calciumBUESCHER, R; HUDSON, M.Journal of food science. 1984, Vol 49, Num 3, pp 954-955, issn 0022-1147Article

RELATIONSHIPS AMONG CELL WALL CONSTITUENTS, CALCIUM AND TEXTURE DURING CUCUMBER FERMENTATION AND STORAGE. = CORRELATIONS ENTRE LA COMPOSITION DE LA PAROI CELLULAIRE, LA TENEUR EN CALCIUM ET LA TEXTURE DES CORNICHONS, AU COURS DE LEUR FERMENTATION ET DE LEUR STOCKAGEHSIAO CHIEN LIN TANG MCFEETERS RF.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 1; PP. 66-70; BIBL. 31 REF.; 5 FIG./1 TABL.Article

A RESEARCH NOTE. PREFERENCE FOR COMMERCIALLY PROCESSED DILL PICKLES IN RELATION TO SODIUM CHLORIDE, ACID, AND TEXTURE = NOTE DE RECHERCHE. EFFET DE LA TENEUR EN CHLORURE DE SODIUM, DE L'ACIDITE ET DE LA TEXTURE SUR L'ACCEPTABILITE DES PICKLES AROMATISES AU FENOUILJAMES C; BUESCHER R.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 2; PP. 641-643; 2 P.; BIBL. 9 REF.; 1 TABL.Article

EFFECTS OF VARIOUS TREATMENTS ON THE QUALITY OF SALT-STOCK PICKLES FROM COMMERCIAL FERMENTATIONS PURGED WITH AIR. = EFFETS DE DIFFERENTS TRAITEMENTS SUR LA QUALITE DES PICKLES SALES OBTENUS PAR FERMENTATION INDUSTRIELLE AVEC PURGE DE L'AIR.COSTILOW RN; UEBERSAX M.1982; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1982; VOL. 47; NO 6; PP. 1866-1874; 4 P.; BIBL. 13 REF.; 6 TABL.Article

Effects of sodium chloride concentration on firmness retention of cucumbers fermented and stored with calcium chloride = Effet de la concentration en chlorure de sodium sur le maintien de la fermeté des cornichons fermentés et stockés en présence de chlorure de calciumFLEMING, H. P; MCFEETERS, R. F; THOMPSON, R. L et al.Journal of food science. 1987, Vol 52, Num 3, pp 653-657, issn 0022-1147Article

A research note. Changes in cucumber volatile compounds on chilling temperature and calcium chloride treatment = Note de recherche. Modifications des composés volatils des cornichons lors de la réfrigération et du traitement par le chlorure de calciumGEDUSPAN, H. S; PENG, A. C.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 3, pp 852-853, issn 0022-1147Article

UTILIZATION OF CALCIUM TO REDUCE PECTINOLYTIC SOFTENING OF CUCUMBER PICKLES IN LOW SALT CONDITIONSBUESCHER RW; HUDSON JM; ADAMS JR et al.1981; SCI.+TECHNOL. ALIMENT.; CHE; DA. 1981; VOL. 14; NO 2; PP. 65-69; BIBL. 17 REF.Article

EL EMPLEO DEL ACIDO LACTICO EN LA ELABORACION DE PEPINILLOS = L'UTILISATION DE L'ACIDE LACTIQUE DANS LA TECHNOLOGIE DES CORNICHONSGONZALEZ PELLISSO F; REJANO NAVARRO L; DURAN QUINTANA MC et al.1980; GRASAS Y ACEITES; ESP; DA. 1980; VOL. 31; NO 1; PP. 13-21; ABS. ENG/FRE/GER; BIBL. 6 REF.Article

BRINING PROPERTIES OF CUCUMBERS EXPOSED TO PURE OXYGEN BEFORE BRININGFLEMING HP; PHARR DM; THOMPSON RL et al.1980; J. FOOD SCI.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1980; VOL. 45; NO 6; PP. 1578-1582; BIBL. 16 REF.Article

INTERNAL FRUIT STRUCTURE OF WARTY AND NON-WARTY CUCUMBERS (CUCUMIS SATIVUS L.)KINGSTON BD; PIKE LM.1979; HORTSCIENCE; USA; DA. 1979; VOL. 14; NO 4; PP. 544-546; BIBL. 8 REF.Article

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