Pascal and Francis Bibliographic Databases

Help

Search results

Your search

kw.\*:("Nitrosamina")

Document Type [dt]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Publication Year[py]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Discipline (document) [di]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Language

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Author Country

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Origin

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Results 1 to 25 of 1804

  • Page / 73
Export

Selection :

  • and

Fluorescence detection of some nitrosamines in high-performance liquid chromatography after post-column reaction = Analyse, par chromatographie liquide haute performance à détection de fluorescence, de certaines nitrosamines après réaction post-colonneSUN HAING LEE; FIELD, L. R.Journal of chromatography. 1987, Vol 386, pp 137-148, issn 0021-9673Conference Paper

Quantum chemical studies of alkyldinitrogen species implicated in nitrosamine carcinogenesisDEMEUNYNCK, M; LOWN, J. W; SAPSE, A.-M et al.Canadian journal of chemistry (Print). 1989, Vol 67, Num 4, pp 625-633, issn 0008-4042, 9 p.Article

Synthesis of N-nitroso-3-nitromethylindole : a nonvolatile N-nitroso compound isolated from the nitrosation of the alkaloid gramine = Synthèse de N-nitrosonitro-3-méthylindole : un composé N-nitrosé non volatil isolé lors de la nitrosation de l'alcaloïde gramineAHMAD, M. U; LIBBEY, L. M; SCANLAN, R. A et al.Food additives and contaminants. 1987, Vol 4, Num 1, pp 45-48, issn 0265-203XArticle

Mécanisme de formation de la N-nitrosothiazolidine au cours de la préparation des farines de poissonTOZAWA, H; KAWABATA, T.Nippon Suisan Gakkaishi. 1987, Vol 53, Num 12, pp 2209-2216, issn 0021-5392Article

N-nitrosamines in chewing tobacco: an international comparisonBRUNNEMANN, K. D; GENOBLE, L; HOFFMANN, D et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 1985, Vol 33, Num 6, pp 1178-1181, issn 0021-8561Article

Computer automated structure evaluation of the carcinogenicity of N-nitrosothiazolidine and N-nitrosothiazolidine 4-carboxylic acid = Etude, par la méthode automatisée sur ordinateur d'évaluation de la structure, de la cancérogénicité de la N-nitrosothiazolidine et de l'acide N-nitrosothiazolidine-4-carboxyliqueROSENKRANZ, H. S; KLOPMAN, G.Food and chemical toxicology. 1987, Vol 25, Num 3, pp 253-256, issn 0278-6915Article

Initiation, promotion and complete carcinogenesis by N-methyl-N'-nitro-N'-nitrosoguanidine or ethylnitrosourea in the sencar mouse skij tumorigenesis modelO'CONNELL, J. F; NESNOW, S; SLAGA, T. J et al.Cancer letters. 1987, Vol 37, Num 3, pp 301-310, issn 0304-3835Article

The collaborative evaluation of a procedure for the determination of N-nitroso compounds as a group = Evaluation interlaboratoires d'une technique de dosage des composés N-nitrosés en tant que groupe de composésCASTEGNARO, M; MASSEY, R. C; WALTERS, C. L et al.Food additives and contaminants. 1987, Vol 4, Num 1, pp 37-43, issn 0265-203XArticle

A research note. Role of lean tissue on the formation of N-nitrosothiazolidine in raw bacon = Note de recherche. Le rôle des tissus maigres dans la formation de N-nitrosothiazolidine dans le lard cruFIDDLER, W; PENSABENE, J. W; GATES, R. A et al.Journal of food science. 1986, Vol 51, Num 2, pp 514-515, issn 0022-1147Article

Examination of some fermented foods for the presence of apparent total N-nitroso compounds = Analyse de quelques produits alimentaires fermentés quant à la présence de composés N-nitrosés totaux apparentsMASSEY, R; KEY, P. E.Food additives and contaminants. 1989, Vol 6, Num 4, pp 453-458, issn 0265-203XArticle

A method for the investigation of free and protein-bound N-nitrosoproline in beer = Méthode d'analyse de la N-nitrosoproline libre ou liée aux protéines dans la bièreJOHNSON, P; PFAB, J; MASSEY, R. C et al.Food additives and contaminants. 1988, Vol 5, Num 2, pp 119-125, issn 0265-203XArticle

Effect of N-nitroso-n-butyl-(4-hydroxybutyl) amine exposure on the changes in mineral disposition caused by trisodium nitrilotriacetate = Effet de l'administration de N-nitroso-n-butyl-(4-hydroxybutyl)amine sur les modifications de la distribution des minéraux, induites par le nitrilotriacétate trisodiqueANDERSON, R. L; KANERVA, R. L; LEFEVER, F. R et al.Food and chemical toxicology. 1986, Vol 24, Num 3, pp 229-235, issn 0278-6915Article

Precautions to be taken in the analysis of total N-nitroso compounds = Précautions à prendre lors de l'analyse des composés N-nitrosés totauxBOUCHIKHI, B; MAVELLE, T; DEBRY, G et al.Food additives and contaminants. 1989, Vol 6, Num 2, pp 209-217, issn 0265-203XArticle

Effect of certain plant phenolics on nitrosamine formation = Effet de certains composés phénoliques végétaux sur la formation des nitrosaminesSHENOY, N. R; CHOUGHULEY, A. S. U.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 1989, Vol 37, Num 3, pp 721-725, issn 0021-8561Conference Paper

Nitrosation by nitro-nitroso derivatives of olefins : a potential mechanism for N-nitrosamine formation in fried bacon = Nitrosation par les dérivés nitro-nitroso des oléfines : mécanisme potentiel de la formation de N-nitrosamines dans le lard fritLIU, R. H; CONBOY, J. J; HOTCHKISS, J. H et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 1988, Vol 36, Num 5, pp 984-987, issn 0021-8561Article

High-performance liquid chromatography separations of nitrosamines. III. Conformers of N-nitrosamino acids = Séparation des nitrosamines par chromatographie liquide haute performance. III. Les dérivés d'acide N-nitrosaminésISSAQ, H. J; WILLIAMS, D. G; SCHULTZ, N et al.Journal of chromatography. 1988, Vol 452, pp 511-518, issn 0021-9673Article

Composés N-nitrosés : origine, effets cancérogènes, incidence de l'alimentation et du mode de vie = N-nitroso compounds (NOC) : origin, carcinogenic effects, incidence of diet and way of lifeBITTEL, R.Médecine et nutrition. 1988, Vol 24, Num 5, pp 295-300, issn 0398-7604Article

Nitrosamines in rubber : Legislative trendsLOADMAN, M. J. R.Progress in rubber and plastics technology. 1996, Vol 12, Num 2, pp 89-97, issn 0266-7320Conference Paper

N-nitrosamines in cosmetics products : an overviewHAVERY, D. C; CHOU, H. J.Cosmetics and toiletries. 1994, Vol 109, Num 5, pp 53-62, issn 0361-4387, 8 p.Article

Ein Beitrag zur Hersetellung N-nitrosamin-freier Vulkanisate = A contribution for production vulcanizates free of N-nitrosamineHOFMANN, W.Kautschuk und Gummi, Kunststoffe. 1992, Vol 45, Num 8, pp 642-643, issn 0022-9520Article

Effect of ascorbic acid on N-nitrosoproline excretion in the urine of lacto-vegetarians and subjects on a free-choice diet = Effet de l'acide ascorbique sur l'excrétion de N-nitrosoproline dans les urines de lacto-végétariens ou d'individus ayant le libre choix de leur alimentationHALLING, H; OSTERDAHL, B. G; CARSTENSEN, J et al.Food additives and contaminants. 1989, Vol 6, Num 4, pp 445-452, issn 0265-203XArticle

The analysis and significance of bound N-nitrosoproline in nitrite-cured meat products = Analyse et rôle de la N-nitrosoproline liée dans les produits carnés salés avec du nitriteSEN, N. P; BADDOO, P. A; SEAMAN, S. W et al.Food additives and contaminants. 1989, Vol 6, Num 1, pp 21-28, issn 0265-203XArticle

Effect of water on nitrosamine formation in fried bacon = Effet de l'eau sur la formation de nitrosamines dans le lard fritOSDARDAHL, B. G.Food additives and contaminants. 1988, Vol 5, Num 1, pp 33-37, issn 0265-203XArticle

Nitroxides derived from ethoxyquin and dihydroethoxyquin as potent anti-nitrosamine agents for bacon = Les nitroxydes dérivés de l'éthoxyquine et de l'hydroéthoxyquine en tant qu'agents potentiels anti-nitrosamine dans le lardBHARUCHA, K. R; CROSS, C. K; RUBIN, L. J et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 1987, Vol 35, Num 6, pp 915-917, issn 0021-8561Article

Investigations on N-nitrosopyrrolidine in dry-cured bacon = Etudes de la N-nitrosopyrrolidine dans le lard salé à secFIDDLER, W; PENSABENE, J. W; GATES, R. A et al.Journal - Association of official analytical chemists. 1989, Vol 72, Num 1, pp 19-22, issn 0004-5756Conference Paper

  • Page / 73