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INFLUENCES OF VARIOUS SALTS ON GELATION OF LOW DENSITY LIPOPROTEIN (EGG YOLK) DURING ITS FREEZING AND THAWING = INFLUENCE DE DIFFERENTS SELS SUR LA PRISE EN GEL DE LIPOPROTEINES A FAIBLE DENSITE (JAUNE D'OEUF) AU COURS DE LEUR CONGELATION ET LEUR DECONGELATIONSATO Y; AOKI T.1975; AGRIC. BIOL. CHEM.; JAP.; DA. 1975; VOL. 39; NO 1; PP. 29-35; BIBL. 11 REF.Article

NOUVELLE ETUDE DES MODIFICATIONS DU JAUNE D'OEUF AU COURS DE L'ENTREPOSAGEITO H; SATO Y.1973; J. AGRIC. CHEM. SOC. JAP.; JAP.; DA. 1973; VOL. 47; NO 3; PP. 223-227; ABS. ANGL.; BIBL. 8 REF.Serial Issue

EFFICACITE DES CAROTENOIDES DE LA FARINE DE ROSA CANINA SUR LA PIGMENTATION DU JAUNE D'OEUFNICOARA E; OSIANU D; DEMKO B et al.1974; STUD. CERC. BIOCHIM.; ROMAN.; DA. 1974; VOL. 17; NO 3; PP. 265-270; ABS. ANGL.; BIBL. 7 REF.Article

A RAPID TECHNIQUE FOR EXTRACTION OF YOLK CHOLESTEROL = TECHNIQUE RAPIDE D'EXTRACTION DU CHOLESTEROL DU JAUNE D'OEUFWASHBURN KW; NIX DF.1974; POULTRY SCI.; U.S.A.; DA. 1974; VOL. 53; NO 3; PP. 1118-1122; BIBL. 11 REF.Article

RELATION ENTRE COULEUR DES JAUNES D'OEUFS ET LEUR TENEUR EN VITAMINEBRENDL J; KLEIN S.1975; PRUMYSL POTRAVIN; CESKOSL.; DA. 1975; VOL. 26; NO 8; PP. 438-465 (4P.); BIBL. 10REF.Article

ESSAI DE PASTEURISATION DE JAUNE D'OEUFSANTIARD; CASELLI; TABOURET et al.1974; INDUSTR. ALIMENT. AGRIC.; FR.; DA. 1974; VOL. 91; NO 9-10; PP. 1133-1137; ABS. ALLEM. ANGLArticle

INVESTIGATION OF CHANGES IN YOLK MOISTURE.HEATH JL.1975; POULTRY SCI.; U.S.A.; DA. 1975; VOL. 54; NO 6; PP. 2007-2014; BIBL. 13 REF.Article

STEPWISE DISCRIMINANT ANALYSIS OF AMINO ACID COMPOSITION OF VITELLINE MEMBRANES FROM YOLKS EXHIBITING VARIOUS DEGREES OF MOTTLING = ANALYSE DISCRIMINANTE DISCONTINUE DE LA COMPOSITION EN AMINOACIDES DES MEMBRANES VITELLINES DE JAUNES D'OEUF PRESENTANT DIFFERENTES INTENSITES DE MARBRUREBRITTON WM; HALE KK JR.1975; POULTRY SCI.; U.S.A.; DA. 1975; VOL. 54; NO 1; PP. 64-69; BIBL. 10 REF.Article

EINE MODIFIZIERTE UND ABGEKUERZTE METHODE ZUR CHOLESTERINBESTIMMUNG IM EIDOTTER MIT DER LIEBERMANNSCHEN FARBREAKTION = METHODE MODIFIEE ET SIMPLIFIEE DE DOSAGE DU CHOLESTEROL DANS LE JAUNE D'OEUF EN UTILISANT LA REACTION COLOREE DE LIEBERMANNGISSEL C.1975; ARCH. LEBENSMITTEL-HYG.; DTSCH.; DA. 1975; VOL. 26; NO 2; PP. 74-75; ABS. ANGL.; BIBL. 1/4 P.Article

ELEKTROPHORETISCHE BESTIMMUNG DES EIGEHALTES IN TEIGWAREN = DOSAGE PAR ELECTROPHORESE DE LA TENEUR EN OEUFS DANS LES PATES ALIMENTAIRESFEILLET P; KOBREHEL K.1973; GETREIDE MEHL BROT; DTSCH.; DA. 1973; VOL. 27; NO 2; PP. 45-48; BIBL. 6 REF.Serial Issue

RESEARCHES ON THE UTILIZATION OF CAROTENOID PIGMENTS. I. THE EFFECT OF CAROTENOID PIGMENTS OF THE POLLEN AND FLORAL BUDS OF AESCULUS HIPPOCASTANUM ON THE PIGMENTATION OF EGG YOLK.NEAMTU G; SALAJAN G; BILAUS C et al.1976; REV. ROUMAINE BIOCHIM.; ROUMAN.; DA. 1976; VOL. 13; NO 3; PP. 209-217; BIBL. 16 REF.Article

INFLUENCE OF ADDED LECITHIN ON PROPERTIES OF HENS' EGG YOLK = INFLUENCE D'ADDITION DE LECITHINE AU JAUNE D'OEUF SUR SES PROPRIETESCUNNINGHAM FE.1975; POULTRY SCI.; U.S.A.; DA. 1975; VOL. 54; NO 4; PP. 1307-1308; BIBL. 5REF.Article

BAKING PERFORMANCE OF EGG-YOLK LIPOPROTEINS BEFORE AND AFTER SURFACE MODIFICATIONS = PERFORMANCES DE CUISSON DES LIPOPROTEINES DU JAUNE D'OEUF AVANT ET APRES MODIFICATION DES CARACTERISTIQUES SURFACTIVESKAMAT VB; JONES AA; GRAHAM G et al.1975; J. SCI. FOOD AGRIC.; G.B.; DA. 1975; VOL. 26; NO 12; PP. 1853-1860; BIBL. 10REF.Article

EFFECT OF FRESH EGG YOLK AND LECITHIN FROM EGG ON THE WHIPPING ABILITY OF ICE CREAM MIX = EFFET DU JAUNE D'OEUF FRAIS ET DES LECITHINES D'OEUF SUR LES CARACTERISTIQUES DE FOUETTAGE DES MELANGES POUR CREMES GLACEESGYANENDRA KUMAR; SRINIVASAN MR.1974; J. FOOD SCI. TECHNOL.; INDIA; DA. 1974; VOL. 11; NO 5; PP. 239-240; BIBL. 7 REF.Article

THE GERBER METHOD: ITS SUITABILITY FOR DETERMINING THE FAT CONTENT OF EGG PRODUCTS. THE EFFECT OF THE USE OF SULPHURIC ACID AND AMYL ALCOHOL = LA METHODE DE GERBER: POSSIBILITE DE SON UTILISATION POUR LE DOSAGE DE LA MATIERE GRASSE DES OVOPRODUITS. EFFET DE L'UTILISATION DE L'ACIDE SULFURIQUE ET DE L'ALCOOL AMYLIQUEGERMS AC.1973; Z. LEBENSMITTEL-UNTERS. U.-FORSCH.; DTSCH.; DA. 1973; VOL. 151; NO 2; PP. 95-012; ABS. ALLEM.; BIBL. 19 REF.Serial Issue

VARIABLE EFFECTS ON EGG YOLKS AND YOLK LIPOPROTEIN FRACTIONS OF FEEDING METHYL STERCULATE TO HENS: PERIODIC CHANGES IN LIPID COMPOSITION AND GELATION TEMPERATURE = EFFETS VARIABLES SUR LES JAUNES D'OEUF ET LES FRACTIONS DE LIPOPROTEINES DU JAUNE DE LA CONSOMMATION DE STERCULATE DE METHYLE PAR LES POULES: MODIFICATIONS PERIODIQUES DANS LA COMPOSITION DES LIPIDES ET LA TEMPERATURE DE GELIFICATIONSHENSTONE FS; BURLEY RW.1975; J. SCI. FOOD AGRIC.; G.B.; DA. 1975; VOL. 26; NO 3; PP. 285-294; BIBL. 9REF.Article

TRAITEMENT ENZYMATIQUE DU JAUNE D'OEUF ET SEPARATION DES LIPIDES DU JAUNE D'OEUFNISHIMOTO K; TODA Y; YAMAMOTO T et al.1975; J. AGRIC. CHEM. SOC. JAP.; JAP.; DA. 1975; VOL. 49; NO 2; PP. 99-105; ABS. ANGL.; BIBL. 13 REF.Article

THE PERFORMANCE OF CROSS-BRED HENS GIVEN FREE CHOICE FEEDING OF WHOLE GRAINS AND A CONCENTRATE MIXTURE AND THE INFLUENCE OF SOURCE OF XANTHOPHYLLS ON YOLK COLOURKARUNAJEEWA H.1978; BRIT. POULTRY SCI.; GBR; DA. 1978; VOL. 19; NO 6; PP. 699-708; BIBL. 16 REF.Article

EFFECT OF STORAGE AND FATTY ACID ESTERS ON THE UTILIZATION OF XANTHOPHYLL FROM MARIGOLD MEAL BY LAYING HENS.COON CN; COUCH JR.1976; POULTRY SCI.; U.S.A.; DA. 1976; VOL. 55; NO 3; PP. 841-847; BIBL. 12 REF.Article

LES LIPIDES DU JAUNE D'OEUF DE POULEBRENDL J; KLEIN S.1976; PRUMYSL POTRAVIN; CESKOSL.; DA. 1976; VOL. 27; NO 4; PP. 196-227 (4P.); BIBL. 23 REF.Article

UTILIZATION OF WHOLE EGG AND ITS COMPONENTS IN MILK REPLACERS FOR PRERUMINANT LAMBS = UTILISATION DE L'OEUF ENTIER OU DE SES CONSTITUANTS DANS DES SUCCEDANES DE LAIT POUR AGNEAUX PRERUMINANTSWALKER DM.1975; AUSTRAL. J. AGRIC. RES.; AUSTRAL.; DA. 1975; VOL. 26; NO 3; PP. 599-614; BIBL. 16REF.Article

THE INFLUENCE OF HIGH AND LOW ERUCIC ACID RAPESEED OILS ON THE PRODUCTIVE PERFORMANCE OF LAYING HENS AND ON THE LIPID FRACTION OF EGG YOLK = INFLUENCE D'HUILES DE COLZA A FORTE OU FAIBLE TENEUR EN ACIDE ERUCIQUE SUR LA PRODUCTIVITE DES POULES PONDEUSES ET SUR LA FRACTION LIPIDIQUE DU JAUNE D'OEUFVOGTMANN H; CLANDININ DR; HARDIN RT et al.1974; CANAD. J. ANIM. SCI.; CANADA; DA. 1974; VOL. 54; NO 3; PP. 403-410; ABS. FR.; BIBL. 12 REF.Article

FLAVOR CHARACTERISTICS OF EGG YOLK AS AFFECTED BY DIFFERENT AMOUNTS OF SODIUM SULFATE IN THE LAYING HEN DIET = INFLUENCE DE DIVERSES QUANTITES DE SULFATE DE NA DANS LA RATION DE LA POULE PONDEUSE SUR LES CARACTERISTIQUES DE FLAVEUR DU JAUNE D'OEUFMCCREADY ST; DAMRON BL.1973; J. MILK FOOD TECHNOL.; U.S.A.; DA. 1973; VOL. 36; NO 2; PP. 124-126; BIBL. 12 REF.Serial Issue

INFLUENCE OF ENVIRONMENTAL CONDITIONS ON EGG YOLK LIPIDSVIVES F; SANCHO J; GOMEZ CAPILLA JA et al.1979; GRASAS Y ACEITUNAS; ESP; DA. 1979; VOL. 30; NO 3; PP. 165-168; ABS. SPA/FRE/GER; BIBL. 14 REF.Article

STUDIES ON THE GELATION OF EGG YOLK AND PLASMA UPON FREEZING AND THAWING.CHANG CH; POWRIE WD; FENNEMA O et al.1977; J. FOOD SCI.; U.S.A.; DA. 1977; VOL. 42; NO 6; PP. 1658-1665; BIBL. 20 REF.Article

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