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SORPTION OF WATER VAPOUR BY WAFER BISCUITS. THE EFFECT OF COMPONENTS, INGREDIENTS AND THE BAKING PROCESS = SORPTION DE VAPEUR D'EAU PAR LES GAUFFRETTES. EFFET DES CONSTITUANTS, DES INGREDIENTS ET DU PROCEDE DE CUISSONWEDZICHA BL; QUINE DEC.1983; LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT+TECHNOLOGIE; ISSN 0023-6438; CHE; DA. 1983; VOL. 16; NO 2; PP. 115-118; BIBL. 6 REF.; 2 FIG./2 TABL.Article

DIE HYDROPHOBEN EIGENSCHAFTEN DER HOEHEREN FETTALKOHOLE = LES PROPRIETES HYDROPHOBES DES ALCOOLS GRAS SUPERIEURSSLIWIOK J.1983; FETTE, SEIFEN, ANSTRICHMITTEL; ISSN 0015-038X; DEU; DA. 1983; VOL. 85; NO 10; PP. 402-404; ABS. ENG; BIBL. 5 REF.; 3 FIG./3 TABL.Article

UBER EINE KAPILLARSAUGAPPARATUR MIT ELEKTRONISCHER MESSWERTERFASSUNG ZUR BESTIMMUNG DER FLUESSIGKEITSAUFNAHME PULVERFOERMIGER QUELLFAEHIGER SUBSTANZEN. (WISSENSCHAFTLICHER KURZBERICHT) = MESURE, PAR UN APPAREIL A CAPILLAIRES AVEC ENREGISTREUR ELECTRONIQUE DE DONNEES, DE LA CAPACITE D'ABSORPTION DE LIQUIDE DE PRODUITS EN POUDRE A CAPACITE DE GONFLEMENT. (BREVE COMMUNICATION)HEINEVETTER L; HAHNEMANN H.1983; NAHRUNG; ISSN 0027-769X; DDR; DA. 1983; VOL. 27; NO 7; PP. K23-K24; BIBL. 3 REF.; 1 FIG.Article

GEL CHARACTERISTICS - WATERBINDING PROPERTIES OF BLOOD PLASMA GELS AND METHODOLOGICAL ASPECTS ON THE WATERBINDING OF GEL SYSTEMS. = LES CARACTERISTIQUES DES GELS - PROPRIETES D'HYDROSORPTION DES GELS DE PLASMA SANGUIN ET ASPECTS METHODOLOGIQUES DE LA LIAISON DE L'EAU DES GELS.HERMANSSON AM; LUCISANO M.1982; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1982; VOL. 47; NO 6; PP. 1955-1964; 6 P.; BIBL. 14 REF.; 9 FIG./2 TABL.Article

KINETICS OF MOISTURE ABSORPTION BY SOYFLOUR. = CINETIQUES D'HYDROSORPTION DE LA FARINE DE SOJASHIVHARE US; NARAIN M; SINGH BPN et al.1982; JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY.; ISSN 0022-1155; IND; DA. 1982; VOL. 19; NO 1; PP. 26-29; BIBL. 8 REF.; 5 FIG./1 TABL.Article

WATER VAPOR SORPTION BY SOY PROTEINS, PROTEINATES AND HYDROLYSATES = SORPTION DE VAPEUR D'EAU DES PROTEINES, DES ISOLATS PROTEIQUES ET DES HYDROLYSATS DE SOJAMCCUNE THOMAS DUNCAN.1981; ; USA; DA. 1981; PP. 1-155; ABS. ENG; BIBL. 130 REF.; TH. : PH. D./UNIV. ILLINOIS/1981/D.A.I. NO. 8203526Thesis

MOISTURE SORPTION ISOTHERMS FOR BACON SLICES. = ISOTHERMES D'HYDROSORPTION DES TRANCHES DE LARDKONSTANCE RP; CRAIG JC JR; PANZER CC et al.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 1; PP. 127-130; BIBL. 17 REF.; 8 FIG./5 TABL.Article

WATER SORPTION OF NORTHERN MILK CAP MUSHROOM (LACTARIUS TRIVIALIS) = HYDROSORPTION DU CHAMPIGNON LACTAIRE NORDIQUE (LACTARIUS TRIVIALIS)KURKELA R; PAAKKONEN K.1983; LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT 870+870 TECHNOLOGIE; ISSN 0023-6438; CHE; DA. 1983; VOL. 17; NO 5; PP. 285-288; BIBL. 6 REF.; 4 FIG./5 TABL.Article

THE THERMODYNAMIC AND STRUCTURAL ASPECTS OF WATER SORPTION BY STARCHES USING GAS CHROMATOGRAPHY = ETUDE, PAR CHROMATOGRAPHIE GAZEUSE A PHASE INVERSE, DES ASPECTS THERMODYNAMIQUES ET STRUCTURAUX DE L'HYDROSORPTION DES AMIDONSSMITH DAVID SCOTT.1982; ; USA; DA. 1982; PP. 1-169; ABS. ENG; BIBL. 135 REF.; TH. : PH. D./RUTGERS UNIV./1982/D.A.I. NO. 8221710Thesis

WATER BINDING CAPACITY OF 22 L-AMINO ACIDS FROM WATER ACTIVITY 0.33 TO 0.95. = CAPACITE DE LIAISON DE L'EAU DE 22 ACIDES L-AMINES POUR DES ACTIVITES DE L'EAU DE 0,33 A 0,95.ANDERSON CB; WITTER LD.1982; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1982; VOL. 47; NO 6; PP. 1952-1954; BIBL. 18 REF.; 2 TABL.Article

FACTORS AFFECTING WATER UPTAKE OF SOYBEANS DURING SOAKING = FACTEURS INFLUANT SUR L'ABSORPTION D'EAU DES GRAINES DE SOJA LORS DU TREMPAGEHSU KH; KIM CJ; WILSON LA et al.1983; CEREAL CHEMISTRY; ISSN 0009-0352; USA; DA. 1983; VOL. 60; NO 3; PP. 208-211; BIBL. 27 REF.; 9 FIG.Article

THE EVALUATION OF BET CONSTANTS FROM SORPTION ISOTHERMS DATA = EVALUATION DES CONSTANTES BET DES DONNEES D'ISOTHERMES DE SORPTIONTOUPIN CJ; LE MAGUER M; MCGREGOR JR et al.1983; LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT 870+870 TECHNOLOGIE; ISSN 0023-6438; CHE; DA. 1983; VOL. 16; NO 3; PP. 153-156; BIBL. 8 REF.; 6 FIG./2 TABL.Article

MOEGLICHKEITEN DER WASSERAUFNAHMEERMITTLUNG BEI ROGGENMEHLEN MIT DEM BRABENDER-FARINOGRAPH = POSSIBILITES DE DETERMINATION, PAR LE FARINOGRAPHE DE BRABENDER, DE L'ADSORPTION D'EAU DE LA FARINE DE SEIGLEBRACHT TH J.1983; GETREIDE MEHL UND BROT (1972); ISSN 0367-4177; DEU; DA. 1983; VOL. 37; NO 8; PP. 234-236; BIBL. 6 REF.; 6 FIG./1 TABL.Article

A DIFFUSION MODEL WITH A CONCENTRATION-DEPENDENT DIFFUSION COEFFICIENT FOR DESCRIBING WATER MOVEMENT IN LEGUMES DURING SOAKING = MODELE DE DIFFUSION A COEFFICIENT DEPENDANT DE LA CONCENTRATION, POUR L'ETUDE DE LA MOBILITE DE L'EAU, AU COURS DU TREMPAGE DES LEGUMINEUSESHSU KH.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 2; PP. 618-645; 6 P.; BIBL. 26 REF.; 8 FIG./1 TABL.Article

A RESEARCH NOTE. A NEW MODEL FOR DESCRIBING THE WATER SORPTION ISOTHERM OF FOODS = NOTE DE RECHERCHE. UN NOUVEAU MODELE POUR LA DESCRIPTION DES ISOTHERMES D'HYDROSORPTION DES PRODUITS ALIMENTAIRESCHIRIFE J; BOQUET R; FERRO FONTAN C et al.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 4; PP. 1382-1383; BIBL. 26 REF.; 1 FIG./1 TABL.Article

CARYOPSIS STRUCTURAL AND IMBIBITIONAL CHARACTERISTICS OF SOME HARD RED AND WHITE WHEATS. = STRUCTURE DU CARYOPSE ET CARACTERISTIQUES D'HYDRATATION DE QUELQUES BLES DURS "ROUGES" OU "JAUNES"HUANG G; MCCRATE AJ; VARRIANO MARSTON E et al.1983; CEREAL CHEMISTRY.; ISSN 0009-0352; USA; DA. 1983; VOL. 60; NO 2; PP. 161-165; BIBL. 12 REF.; 6 FIG./2 TABL.Article

WATER UPTAKE BY COCOA SEEDS DURING FERMENTATION-LIKE INCUBATION. = ABSORPTION D'EAU PAR LES GRAINES DE CACAO AU COURS D'UNE INCUBATION DE TYPE FERMENTATION.BIEHL B; QUESNEL VC; PASSERN D et al.1982; J. SCI. FOOD AGRIC., JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE.; ISSN 0022-5142; GBR; DA. 1982; VOL. 33; NO 11; PP. 1110-1116; BIBL. 15 REF.; 2 TABL.Article

EFFECT OF ENVIRONMENTAL CHANGES ON RICE YIELD AND PARTICLE SIZE OF BROKEN KERNELS = EFFET DES MODIFICATIONS DE L'ENVIRONNEMENT SUR LE RENDEMENT EN RIZ ET LA TAILLE DES BRISURES DE RIZCHEN YL; KUNZE OR.1983; CEREAL CHEMISTRY; ISSN 0009-0352; USA; DA. 1983; VOL. 60; NO 3; PP. 238-241; BIBL. 8 REF.; 3 FIG./2 TABL.Article

A PULSED LOW RESOLUTION NMR STUDY OF WATER BINDING TO POWDERED MILK. = EVALUATION, PAR SPECTROSCOPIE RMN IMPULSIONNELLE A FAIBLE RESOLUTION, DE LA CAPACITE DE LIAISON DE L'EAU DES LAITS DESHYDRATESBROSIO E; ALTOBELLI G; SHI YUN YU et al.1983; JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY.; ISSN 0022-1163; GBR; DA. 1983; VOL. 18; NO 2; PP. 219-226; BIBL. 14 REF.; 3 FIG./2 TABL.Article

GEL CHARACTERISTICS - STRUCTURE AS RELATED TO TEXTURE AND WATERBINDING OF BLOOD PLASMA GELS. = LES CARACTERISTIQUES DES GELS - EFFETS DE LA TEXTURE ET DE L'HYDROSORPTION DES GELS DE PLASMA SANGUIN SUR LEUR STRUCTURE.HERMANSSON AM.1982; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1982; VOL. 47; NO 6; PP. 1965-1972; BIBL. 22 REF.; 13 FIG./1 TABL.Article

DESHYDRATATION PARTIELLE PAR OSMOSE DES BANANES ET DETERMINATION DE COURBES DE SORPTION ISOTHERMEADAMBOUNOU TL; CASTAIGNE F.1983; LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT 870+870 TECHNOLOGIE; ISSN 0023-6438; CHE; DA. 1983; VOL. 16; NO 4; PP. 230-234; ABS. ENG; BIBL. 21 REF.; 7 FIG.Article

ANALYSIS OF THE DESORPTION ISOTHERMS OF ROUGH RICE = ANALYSE DES ISOTHERMES DE DESORPTION DU RIZ PADDYSUAREZ C; AGUERRE R; VIOLLAZ PE et al.1983; LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT 870+870 TECHNOLOGIE; ISSN 0023-6438; CHE; DA. 1983; VOL. 16; NO 3; PP. 176-179; BIBL. 22 REF.; 4 FIG./2 TABL.Article

STABILITY OF OIL PRODUCTS BASED ON A SINGLE LAYER MOISTURE ADSORPTION THEORY = STABILITE DES CORPS GRAS BASEE SUR LA THEORIE D'HYDROSORPTION EN MONOCOUCHEGARCIA GOMEZ RM; CANO MUNOZ G; CONTRERAS CANO J et al.1983; RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE; ISSN 0035-6808; ITA; DA. 1983; VOL. 60; NO 4; PP. 201-204; ABS. ITA; BIBL. 20 REF.; 3 FIG./2 TABL.Article

THE SUITABILITY OF VARIOUS LINEAR TRANSFORMATIONS TO REPRESENT THE SIGMOID RELATIONSHIP OF HUMIDITY AND MOISTURE CONTENT. = ADEQUATION DE DIFFERENTES TRANSFORMATIONS LINEAIRES POUR LA REPRESENTATION DES RELATIONS SIGMOIDALES ENTRE L'HUMIDITE ET LA TENEUR EN EAUPIXTON SW; HOWE RW.1983; JOURNAL OF STORED PRODUCTS RESEARCH.; ISSN 0022-474X; GBR; DA. 1983; VOL. 19; NO 1; PP. 1-18; BIBL. 35 REF.; 9 FIG./7 TABL.Article

EFFECT OF THERMAL TREATMENTS ON THE MOISTURE SORPTION ISOTHERMS OF PROTEIN ISOLATE, STARCH AND FLOUR FROM CHICKPEA (CICER ARIETINUM L.). = EFFET DES TRAITEMENTS THERMIQUES SUR LES ISOTHERMES D'HYDROSORPTION D'ISOLATS PROTEIQUES, D'AMIDON ET DE FARINE DE POIS CHICHE (CICER ARIETINUM L.)GERSCHENSON LN; BOQUET R; BARTHOLOMAI GB et al.1983; LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT+TECHNOLOGIE; ISSN 0023-6438; CHE; DA. 1983; VOL. 16; NO 1; PP. 43-47; BIBL. 21 REF.; 6 FIG./3 TABL.Article

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