Pascal and Francis Bibliographic Databases

Help

Search results

Your search

kw.\*:("STERILISATION THERMIQUE")

Document Type [dt]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Publication Year[py]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Discipline (document) [di]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Language

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Author Country

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Origin

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Results 1 to 25 of 409

  • Page / 17
Export

Selection :

  • and

PREDICTION OF COME-UP TIME CORRECTION FACTORS FOR BATCH-TYPE AGITATING AND STILL RETORTS AND THE INFLUENCE ON THERMAL PROCESS CALCULATIONS = PREVISION DES FACTEURS DE CORRECTION DE LA DUREE DE MONTEE EN TEMPERATURE DANS LES AUTOCLAVES STATIQUES OU A AGITATION DISCONTINUE ET INFLUENCE SUR LES CALCULS DE STERILISATION THERMIQUEBERRY MR JR.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 4; PP. 1293-1299; BIBL. 14 REF.; 2 FIG./3 TABL.Article

SIMPLIFIED PROCEDURE FOR ESTIMATING THE EFFECT OF A CHANGE IN HEATING RATE ON STERILIZATION VALUE = METHODE SIMPLIFIEE POUR L'ESTIMATION DE L'EFFET D'UNE MODIFICATION DU DEGRE DE CHAUFFAGE SUR LA VALEUR STERILISATRICENAVEH D; PFLUG IJ; KOPELMAN IJ et al.1983; JOURNAL OF FOOD PROTECTION; ISSN 0362-028X; USA; DA. 1983; VOL. 46; NO 1; PP. 16-18; BIBL. 6 REF.; 1 FIG.Article

OPTIMIZACION DE LAS TECNICAS DE ESTERILIZACION POR CALOR. III. MEDIDA Y CONTROL DE LA TEMPERATURA = OPTIMISATION DES TECHNIQUES DE STERILISATION PAR LA CHALEUR. III. MESURE ET CONTROLE DE LA TEMPERATURERODRIGO M; SAFON J; LORENZO P et al.1983; REVISTA DE AGROQUIMICA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS; ISSN 0034-7698; ESP; DA. 1983; VOL. 23; NO 1; PP. 11-26; BIBL. 20 REF.; 6 FIG.Article

DEVELOPMENTS IN THE CONTROL OF STERILISING RETORTS = PROGRES EN CONTROLE DES AUTOCLAVES DE STERILISATIONHOLDSWORTH SD.1983; PROCESS BIOCHEMISTRY; ISSN 0032-9592; GBR; DA. 1983; VOL. 18; NO 5; PP. 24-28; BIBL. 55 REF.; 3 FIG./4 TABL.Article

INFLUENCE OF SELECTED THERMAL PROCESSING CONDITIONS ON STEAM CONSUMPTION AND ON MASS AVERAGE STERILIZING VALUES. = INFLUENCE DE CERTAINES CONDITIONS DE TRAITEMENT THERMIQUE SUR LA CONSOMMATION EN VAPEUR ET SUR LES VALEURS STERILISATRICES MOYENNESBHOWMIK SR; HAYAKAWA KI.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 1; PP. 212-225; 6 P.; BIBL. 16 REF.; 6 FIG./5 TABL.Article

EXTERNAL CORROSION OF CANS DURING THERMAL TREATMENT = CORROSION EXTERNE DES BOITES DE CONSERVE LORS DU TRAITEMENT THERMIQUEMANNHEIM CH; ADAN H; PASSY N et al.1983; JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY; ISSN 0022-1163; GBR; DA. 1983; VOL. 18; NO 3; PP. 285-293; BIBL. 15 REF.; 3 FIG./5 TABL.Article

A DEVIANT HEAT PROCESS APPLIED TO CANNED OR PACKAGED LIQUID FOOD = UN TRAITEMENT THERMIQUE ANORMAL APPLIQUE AUX PRODUITS ALIMENTAIRES LIQUIDES EN CONSERVE OU EN EMBALLAGESHUANG F; HAYAKAWA KI.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 4; PP. 1229-1241; 7 P.; BIBL. 12 REF.; 5 FIG./6 TABL.Conference Paper

EINFLUSS DER HERSTELLUNG UND LAGERUNG VERSCHIEDENER FLEISCHERZEUGNISSE AUF IHREN GEHALT AN VITAMIN B1 = EFFETS DE LA FABRICATION ET DU STOCKAGE DE DIFFERENTS PRODUITS CARNES SUR LEUR TENEUR EN VITAMINE B1ROGOWSKI B; POPP J; DOHLA I et al.1983; FLEISCHWIRTSCHAFT; ISSN 0015-363X; DEU; DA. 1983; VOL. 63; NO 10; PP. 1619-1622; ABS. ENG; BIBL. 8 REF.; 1 FIG./8 TABL.Article

EXPERIMENTAL VERIFICATION OF A HEAT TRANSFER MODEL FOR SIMULATED LIQUID FOODS UNDERGOING FLAME STERILIZATION = VERIFICATION EXPERIMENTALE D'UN MODELE DE TRANSFERT DE CHALEUR POUR LA SIMULATION DE PRODUITS ALIMENTAIRES LIQUIDES SUBISSANT UNE STERILISATION A FLAMMEPERALTA RODRIGUEZ RD; MERSON RL.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 3; PP. 726-733; BIBL. 22 REF.; 6 FIG./7 TABL.Article

DETERMINATION OF A THERMAL PROCESS SCHEDULE FOR GUAVA (PSIDIUM GUAJAVA LINN) = MISE AU POINT D'UN PROGRAMME DE STERILISATION THERMIQUE DES GOYAVES (PSIDIUM GUAJAVA LINN)NATH N; RANGANNA S.1983; JOURNAL OF FOOD TECHNOLOGY; ISSN 0022-1163; GBR; DA. 1983; VOL. 18; NO 3; PP. 301-316; BIBL. 27 REF.; 6 FIG./8 TABL.Article

EFFECT OF THERMAL PROCESSING AND AGITATION IN 100% STEAM ON THE SEAL STRENGTH OF RETORTABLE POUCHES. = EFFETS DU TRAITEMENT THERMIQUE ET DE L'AGITATION EN AUTOCLAVE A 100% DE VAPEUR SUR LA RESISTANCE DES EMBALLAGES SOUPLES AUTOCLAVABLESROOP RA; MARKS JS; NELSON PE et al.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE.; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 1; PP. 250-252; BIBL. 10 REF.; 3 FIG./2 TABL.Article

THE FINITE ELEMENT METHOD IN THERMAL PROCESSING OF FOODS = LA METHODE DE L'ELEMENT FINI POUR LA MODELISATION DE LA STERILISATION THERMIQUE DES PRODUITS ALIMENTAIRESNAVEH D; KOPELMAN IJ; PFLUG IJ et al.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 4; PP. 1086-1093; BIBL. 32 REF.; 14 FIG./2 TABL.Article

Location of the slowest heating zone for natural-convection-heating fluids in metal containers = Localisation d'une zone se réchauffant plus lentement, dans des fluides chauffés par convection naturelle dans des emballages métalliquesZECHMAN, L. G; PFLUG, I. J.Journal of food science. 1989, Vol 54, Num 1, pp 205-226, issn 0022-1147, 6 p.Article

Establishing thermal processes for products with broken-heating curves from data taken at other retort and initial temperatures = Mise au point de la stérilisation thermique des produits alimentaires présentant des courbes de chauffage à point d'inflexion, en utilisant les données enregistrées à d'autres températures initiales et d'autoclavageBERRY, M. R. JR; BUSCH, R. C.Journal of food science. 1987, Vol 52, Num 4, pp 958-961, issn 0022-1147Article

BACTERIOLOGICAL, CHEMICAL, BIOCHEMICAL AND PHYSICAL CHANGES THAT OCCUR IN MILK AT TEMPERATURES OF 100-150OC = MODIFICATIONS BACTERIOLOGIQUES, CHIMIQUES, BIOCHIMIQUES ET PHYSIQUES INTERVENANT DANS LE LAIT A TEMPERATURES DE 100-150OCBURTON H.1983; BULLETIN-FEDERATION INTERNATIONALE DE LAITERIE; ISSN 0250-5118; BEL; DA. 1983; NO 157; PP. 3-16; BIBL. 107 REF.; 7 FIG./6 TABL.Article

ERROR ANALYSIS IN ESTIMATING THERMAL DIFFUSIVITY FROM HEAT PENETRATION DATA = ANALYSE DES ERREURS D'EVALUATION DE LA DIFFUSIVITE THERMIQUE A PARTIR DES DONNEES DE PENETRATION DE LA CHALEURLARKIN JW; STEFFE JF.1983; JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING; ISSN 0145-8876; USA; DA. 1983; VOL. 6; NO 3; PP. 135-158; BIBL. 19 REF.; 12 FIG./3 TABL.Article

HEATING BY MICROWAVE, HOT AIR, AND FLOWING STEAM TO ELIMINATE INOCULATED SALMONELLA FROM POULTRY FEED = CHAUFFAGE PAR MICROONDES, AIR CHAUD ET VAPEUR PULSEE POUR L'ELIMINATION DE SALMONELLA PRESENTE DANS LES ALIMENTS POUR VOLAILLEBURDICK D; COX NA; THOMSON JE et al.1983; POULTRY SCIENCE; ISSN 0032-5791; USA; DA. 1983; VOL. 62; NO 9; PP. 1780-1785; BIBL. 15 REF.; 6 TABL.Article

HIGH VACUUM FLAME STERILIZED FRUITS : STORAGE STUDY ON SLICED CLINGSTONE PEACHES, SLICED BARTLETT PEARS, AND DICED FRUIT = LES FRUITS STERILISES PAR FLAMME SOUS VIDE TRES POUSSE : ETUDE SUR LE STOCKAGE DES PECHES A NOYAU ADHERENT ET DES POIRES BARTLETT EN TRANCHES ET DES FRUITS EN MORCEAUXLEONARD SJ; HEIL JR; CARROAD PA et al.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 5; PP. 1484-1491; BIBL. 11 REF.; 3 FIG./6 TABL.Article

LONG LIFE FRUIT JUICES AND FRUIT DRINKS = JUS DE FRUITS ET BOISSONS A BASE DE FRUITS DE LONGUE CONSERVATIONLINSDELL RH.1983; FOOD TECHNOLOGY IN AUSTRALIA; ISSN 0015-6647; AUS; DA. 1983; VOL. 35; NO 4; PP. 180-183; 6 FIG.Conference Paper

CHANGES IN ACTIVITY OF TRYPSIN INHIBITORS IN BEAN (PHASEOLUS VULGARIS) AND PEA SEEDS (PISUM SATIVUM) DURING HEAT TREATMENT. = MODIFICATION, AU COURS DES TRAITEMENTS THERMIQUES, DE L'ACTIVITE DES INHIBITEURS DE TRYPSINE DES GRAINES DE HARICOT (PHASEOLUS VULGARIS) ET DE POIS (PISUM SATIVUM.BOROWSKA J; KOZLOWSKA H.1981; ACTA ALIMENTARIA POLONICA; ISSN 0137-1495; POL; DA. 1981 PUBL. 1982; VOL. 7; NO 3-4; PP. 181-188; ABS. POL; BIBL. 12 REF.; 3 FIG./2 TABL.Article

Bowie Dickez-vous? = Do you use the Bowie Dick test?AVOCAT, S; FAURE, P; MONVOISIN, A et al.Techniques hospitalières médico-sociales et sanitaires. 1987, Vol 42, Num 496, pp 53-56, issn 0040-1374Article

Laboratory-scale system to process ultrahigh-temperature milk = Système, à l'échelle expérimentale, pour le traitement du lait UHTWADSWORTH, K. D; BASSETTE, R.Journal of food protection. 1985, Vol 48, Num 6, pp 530-531, issn 0362-028XArticle

Nicolas Appert : l'inventeur de la conservePUJOL, R.1985, 213 p., isbn 2-207-23133-XBook

CRITICAL FACTORS FOR THERMAL PROCESSING OF INSTITUTIONAL POUCHES = FACTEURS CRITIQUES DU TRAITEMENT THERMIQUE DES EMBALLAGES SOUPLES NORMALISESBERRY MR JR; KOHNHORST AL.1983; JOURNAL OF FOOD PROTECTION; ISSN 0362-028X; USA; DA. 1983; VOL. 46; NO 6; PP. 487-489; BIBL. 6 REF.; 2 TABL.Article

WATER VELOCITY EFFECT ON HEAT PENETRATION PARAMETERS DURING INSTITUTIONAL SIZE RETORT POUCH PROCESSING = EFFETS DE LA VITESSE DE L'EAU SUR LES PARAMETRES DE LA PENETRATION DE LA CHALEUR DURANT LA STERILISATION DES EMBALLAGES SOUPLES AUTOCLAVABLESPETERSON WR; ADAMS JP.1983; JOURNAL OF FOOD SCIENCE; ISSN 0022-1147; USA; DA. 1983; VOL. 48; NO 2; PP. 457-464; 4 P.; BIBL. 7 REF.; 4 FIG./2 TABL.Article

  • Page / 17