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Absorption of C02 by amino acid-functionalized and traditional dicationic ionic liquids: Properties, Henry's law constants and mechanisms

Auteur
YI ZHANG1 ; PING YU1 ; YUNBAI LUO1
[1] College of Chemistry and Molecular Sciences, Wuhan University, Wuhan 430072, China
Source

Chemical engineering journal (1996). 2013, Vol 214, pp 355-363, 9 p ; ref : 36 ref

ISSN
1385-8947
Domaine scientifique
Biotechnology; Energy; Chemical engineering
Editeur
Elsevier, Oxford
Pays de publication
United Kingdom
Type de document
Article
Langue
English
Mot clé auteur
CO2 absorption rate Dicationic functionalized ILs Henry's law constant Mechanism
Mot clé (fr)
Absorbant Absorption gaz Densité Dioxyde de carbone Décomposition thermique Effet température Liquide ionique Mélangeage Physisorption Propriété physique Température transition vitreuse Teneur eau Viscosité
Mot clé (en)
Absorbent Gas absorption Density Carbon dioxide Thermal decomposition Temperature effect Ionic liquid Mixing Physisorption Physical properties Glass transition temperature Water content Viscosity
Mot clé (es)
Absorbente Absorción gas Densidad Carbono dióxido Descomposición térmica Efecto temperatura Líquido iónico Mezclado Fisisorción Propiedad física Temperatura transición vítrosa Dosis agua Viscosidad
Classification
Pascal
001 Sciences exactes et technologie / 001D Sciences appliquees / 001D07 Genie chimique / 001D07J Absorption, stripping

Discipline
Chemical engineering
Provenance
Inist-CNRS
Base de données
PASCAL
Identifiant INIST
27029336

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